Pieter Devos, Niels Bruynseels en Isabel Cool : "Het doel is een Olympische kwalificatie..."

Pieter Devos, Niels Bruynseels en Isabel Cool : "Het doel is een Olympische kwalificatie..."

Gisteren verzamelden de Belgische EK - atleten in Wolvertem. Alle disciplines, Endurance, Eventing, Mennen, Para-dressuur, Reining, Dressuur en de Springsport waren vertegenwoordigd. De boodschap was duidelijk: "We mikken op een Olympische kwalificatie."

De beste springruiter op de FEI Longines Ranking, Pieter Devos (n° 5) kwam als eerste aan het woord bij de springruiter. "Als team en individueel willen we natuurlijk zo goed mogelijk scoren in Rotterdam," vertelt Devos. "Maar de focus zal liggen op een Olympische kwalificatie." 

Ook teamgenoot Niels Bruynseels bevestigde dit. "De paarden voelen fit aan en we zijn er allemaal klaar voor. Maar zoals we al gemeld hebben is een Olympische kwalificatie het hoofddoel."

Isabel Cool ziet voor het Belgische dressuurteam een gouden toekomst. "We staan redelijk sterk in onze schoenen. We reizen naar Rotterdam met een sterk team. Om een Olympisch ticket te halen moeten we de top zes halen wat ons een haalbare kaart lijkt. Als je naar de recente resultaten kijkt merk je dat de combinaties goed lopen."