Pieter Devos moet leiderspositie van GP CSI5*-W Lyon afstaan aan Kevin Staut

Pieter Devos moet leiderspositie van GP CSI5*-W Lyon afstaan aan Kevin Staut

Pieter Devos stond lange tijd aan de leiding in de barrage van de CSI5*-W in Lyon. Uiteindelijk nam Kevin Staut op de valreep de eerste plaats over voor Frankrijk. 

QUICK RESULT

1. Kevin Staut - Urhelia Lutterbach
2. Alexis Deroubaix - Timon d'Aure
3. Martin Fuchs - Silver Shine


Zestien combinaties kwamen terug voor de barrage in deze 1,60m-hoge Grand Prix. Kersverse papa Pieter Devos stond lange tijd aan de leiding met de tienjarige BWP-merrie Jade v. Bisschop (Ogano Sitte) in een tijd van 37,66 seconden. 

Maar deze eerste plaats bleef niet overeind. De overwinning was uiteindelijk voor thuisruiter Kevin Staut. Hij stuurde Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II) in 36,15 seconden naar de absolute overwinning. Landgenote Alexis Deroubaix en haar Timon d'Aure (Mylord Carthago) werden tweede in 36,85 seconden. Zwitserland greep plaats drie met Martin Fuchs en Silver Shine (Califax).

Devos en Jade v. Bisschop werden uiteindelijk verdienstelijk vierde. Emilio Bicocchi en Zangersheidemerrie Evita SG Z (Verdi TN) grepen de vijfde plaats. Pieter Clemens finishte met Quintini (Quintender) als tiende met 43,61 seconden en vier strafpunten in de barrage. 

Klik hier voor het volledige resultaat.