Pieter Devos en Niels Bruynseels pronken in top 10 van de wereld

Pieter Devos en  Niels Bruynseels pronken in top 10 van de wereld

De Zwitserse springruiter, Steve Guerdat blijft op kop van de nieuwe Longines Ranking. België heeft deze maand twee ruiters in de top tien van de wereld. Pieter Devos en Niels Bruynseels.

Zowel Steve Guerdat als Peder Fredricson blijven vasthouden aan hun eerste en tweede plaats in de nieuwe ranking. De Duitse springruiter, Daniel Deusser springt één plaatsje vooruit naar de derde plaats en wisselt zo met de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs die nu vierde is. De top vijf van de wereld wordt afgewerkt door de Amerikaanse springruiter McLain Ward.

Pieter Devos zakt deze maand twee plaatsen maar blijft veilig in de top tien op de zevende plek. Ook Niels Bruynseels houdt stand als één van de beste tien ruiters van de wereld op de tiende plek.

Net buiten de top twintig blijft Nicola Philippaerts op de 21ste plaats in de ranking. Verder eisen heel wat Belgen een plaats in de top 50 op. Jos Verlooy springt zo van de 51ste plek de top 30 binnen op plaats 29.

Ook Gregory Wathelet (33), Olivier Philippaerts (35) en Jérome Guery (39) blijven bij de beste vijftig springruiters van de wereld. De beste Belgische amazone is Gudrun Patteet die deze maand de 60ste plek inneemt.

Ranking