Pieter Devos blinkt uit in GCL New York en bezorgt Prague Lions de winst

Pieter Devos blinkt uit in GCL New York en bezorgt Prague Lions de winst

De finale van de Global Champions League Tour in New York werd gewonnen door Daniel Deusser. De Duitse topruiter zette er een knalprestatie neer met Scuderia 1918 Tobago Z (v. Otangelo). Pieter Devos zorgde er voor de beste Belgische prestatie en werd er vierde. Dankzij deze prestatie leidde Devos de Prague Lions naar de winst. 

Devos rekende op Mom's Toupie de la Roque (v. Kannan) om deze goede prestatie af te kunnen leveren. Met een tijd van 77,24 bleef hij voor op Angelica Augustsson Zanotelli. De Zweedse amazone finishte in 77,38 met Kalinka van de Nachtegaele (v. Epleaser van T Heike). 

Met de veertienjarige hengst zette Deusser de tijd op 72,86. Met de dichtste concurrentie op bijna drie seconden verzekerden ze zich van de winst. Edouard Schmitz reed over de finish in 75,45 en werd tweede in het zadel van Gamin van 't Naastveldhof (v. Chacco Chacco). Darragh Kenny vervolledigde er het podium op de rug van Volnay du Boisdeville (v. Winningmood) en klokte af op 76,32. 

Pieter Devos' prestatie droeg mee aan de overwinning van de Prague Lions. Samen met Niels Bruynseels en Matador (v. Emerald) won hij de GCL-ronde van New York. Zanotelli's kon met haar vijfde plaats Madrin in Motion op twee afzetten samen met Maikel van der Vleuten met Dywis HH (v. Toulon). Voor Miami Celtics zorgde Schmitz voor het beste resultaat en werd samen met Bertram Allen en Pacino Amiro (v. Pacino) derde. 

In het algemene klassement gaat Stockholm Hearts aan de leiding gevolgd door Berlin Eagles. Prague Lions volgt op drie. 

Resultaten individueel
Resultaten GCL New York
Tussenstand GCL na New York