Pieter Devos blijft op kop van de LGCT Ranking

Nog drie wedstrijden van de Longines Global Champions Tour staan op de agenda. In Valkenswaard won Maikel van der Vleuten met Dana Blue de LGCT Grote Prijs. Pieter Devos blijft echter op kop van de ranking.

Devos plaatste zich in de prijzen in Valkenswaard en verhoogt zo zijn puntenaantal. De Grand Prix winnaar van Miami blijft in de ranking voor op de Britse springruiter Ben Maher met slechts 14 punten verschil. Maher won deze zomer al de LGCT Grand Prix in Londen. De voorlopige top drie wordt afgewerkt door Frankrijk's Kevin Staut.

Maikel van der Vleuten sprong afgelopen weekend naar zijn tweede LGCT Grand Prix winst van het seizoen. Eerder won van der Vleuten ook al in Monte Carlo. De Nederlandse springruiter springt zo naar de vierde plek in de ranking voor Daniel Deusser.

Niels Bruynseels volgt op de zesde plek. Verder staan Jos Verlooy (12) en Nicola Philippaerts (15)  ook in de LGCT Top 20. Hoewel Olivier Philippaerts momenteel buiten de top dertig staat heeft de Belg alsnog zijn ticket voor de Super Grand Prix in Praag op zak. Als tweede in de LGCT Grand Prix afgelopen week met Van der Vleuten reeds een ticket op zak, bemachtigde Philippaerts de startplaats.