Levenslange schorsing voor Amerikaanse legende, George Morris

Levenslange schorsing voor Amerikaanse legende, George Morris

George Morris is een begrip, misschien zelf een goddelijk figuur inn Amerika. De oud Olympiër is één van de meest vooraanstaande trainers ter wereld maar is nu door de Amerikaanse federatie (USEF) voor het leven geschorst.

Morris zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik waarbij ook een minderjarige was betrokken. In een massale e-mail die werd gestuurd naar mensen die zijn clinics en master classes volgden zei de 81-jarige Morris dat hij zou in beroep gaan tegen de beslissing. Morris zegt diep geraakt te zijn.

"De bevindingen van het Amerikaanse Center for SafeSport raken me diep. Deze zijn gebaseerd op niet gefundeerde beschuldigingen uit het verleden. Gebeurtenissen die zouden hebben plaatsgevonden tussen 1968 en 1972. Ik zal er alles aan doen om deze beschuldigingen te weerleggen."

Morris gaat in zijn schrijven verder en haalt meermaals aan dat hij zijn leven heeft gewijd aan de sport. Dat ze dit hem nu ontnemen het meest pijnlijke is dat hij ooit meemaakte. In zijn carrière won Morris in 1960 de Olympische Zilveren medaille. Morris was jarenlang trainer en coach van het Amerikaanse en Braziliaanse springteam.