Koen De Waele's Gentlemen vh Veldhof wint Grote Prijs Birmingham. Arnaud Doem tiende

Koen De Waele's Gentlemen vh Veldhof wint Grote Prijs Birmingham. Arnaud Doem tiende

Zondag bleek een Ierse geluksdag. In Barcelona wonnen de groene jassen de Nations Cup finale en een Olympisch ticket, in Birmingham sprong David  Simpson naar de Grand Prix winst.


QUICK RESULTS
1. David Simpons - Gentlemen vh Veldhof
2. Harry Charles - Valkiry De  Zance
3. Michael Whitakter - Strides Hilanasterne


David Simpson loodste de 13-jarige Gentlemen vh Veldhof (Quite Easy)  naar de winst in 33,43 seconden. Het duo was zo exact één seconde sneller als Harry Charles. Gentlemen werd voordien uitgebracht door Michael Whitaker en eerder door Olivia Kinneson en eigenaar, Koen De Waele.

Harry Charles volgde op het podium met de 10-jarige Diamant de Semilly-zoon, Valkiry de Zance terwijl Michael Whitaker het podium afwerkte met onder het zadel Stride Hilanasterne (Montender 2).

Net buiten het podium volgde Georgia Tame op de vierde plek met onder het zadel de Toulon-zoon, Jeff Ten Halven. Denis Lynch vervolledigde de top vijf in het zadel van GC Chopin's Bushi (Contendro II). Voor België snelde Arnaud Doem naar de tiende plek met zijn eigen Hocus Pocus de Messitert (Quidam de Revel).

"Gentlemen is heel constant in zijn werk," vertelde Simpson na afloop. "Hij is niet meteen het snelste paard, daarom rekende ik vandaag op zijn kracht. Toen ik het parcours verkende dacht ik dat het onmogelijk was. Het leek zwaar en er kwamen enkele grote namen aan de start. Ik had een plan met heel wat korte wendingen en dat bleek voldoende te zijn."