Katrien Verreet aan de slag met Dahmen-paarden in Aken

Katrien Verreet aan de slag met Dahmen-paarden in Aken
De Belgische Grand Prix dressuuramazone Katrien Verreet heeft zich bij het ruiterteam van Franz-Josef en Renate Dahmen uit Aken gevoegd. Verreet maakte haar internationaal GP-debuut met de paarden van Brigitte de Biolley, waar ze in november 2018 stopte. De amazone besliste om met de paarden van haar eigen familie verder te gaan, maar ze begon tegelijk ook een nieuwe samenwerking met Dahmen. Hij was op zoek naar een nieuwe ruiter en trainer voor zijn dochter Jana Kun.

"Samen trainen we een paar paarden naar Grand Prix-niveau, en er zijn ook een paar jonge paarden met talent voor het grotere werk", zei Katrien Verreet tegen Eurodressage. "Eerst zullen we vooral trainen, en dan trekken we naar de wedstrijden."

Verreet maakte haar wedstrijddebuut reeds op CDN Ankum begin deze maand. Hier verscheen ze aan de start met de tienjarige merrie Gräfin Fritzi (Gribaldi), de twaalfjarige Rijnlander Zsa Zsa (Samarant) en de elfjarige Rijnlandse merrie Fernanda (Fidertanz). "Ik bekeek het niet echt als wedstrijd, eerder als training", lichtte Verreet toe. "De paarden zijn allemaal twee niveau's gestegen in een paar weken tijd en we moeten elkaar in de ring echt nog beter leren kennen. Het was in mijn ogen niet echt een debuut maar eerder een kans om te zien waar we staan en hoe de paarden op vreemd terrein reageren."

Het echtpaar Dahmen runt hun eigen stal in Aken en zijn ook de drijvende kracht achter de organisatie van de Aachen Dressage Days CDI en CDI Aachen Indoor. Dochter Jana Kun is een voormalige Europese Ponykampioene en rijdt nu op Grand Prixniveau.