Jos Verlooy klimt 13 plaatsen omhoog in nieuwe FEI-ranking

Jos Verlooy klimt 13 plaatsen omhoog in nieuwe FEI-ranking

In de nieuwe FEI Longines Jumping Ranking worden de prestaties van onze Belgen op het EK in Rotterdam nog eens extra belicht; bronzen medaillist Jos Verlooy klimt maar liefst dertien plaatsen omhoog terwijl Niels Bruynseels en Pieter Devos de Belgische sterkhouders blijven in de top tien. 

Jos Verlooy werd op het EK niet enkel beloond met een bronzen medaille voor zijn individuele derde plaats, ook in de nieuwste ranking krijgt hij nu de zestiende plaats in ruil voor zijn voorbije 29ste positie. Steve Guerdat blijft nog steeds de nummer één van de wereld met 3517 punten, dat al voor de negende maand op rij. Landgenoot Martin Fuchs springt naar de zilveren positie met 3267 punten, dat dankt hij aan zijn gouden medaille op het EK. 

De vorige nummer 2, de Zweed Peder Fredricson, ruilt met Fuchs van plaats. Daniel Deusser blijft op de derde plaats, Ben Maher staat nu vijfde nadat hij stijgt van zijn vorige twaalfde plaats. Hij werd individueel tweede op het EK. Vorige vijfde geplaatste McLain Ward zakt naar acht. 

Pieter Devos blijft stevig op zijn zevende plaats, Niels Bruynseels blijft eveneens tiende. 

Gregory Wathelet gaat van 33 naar 24, Nicola Philippaerts wisselt 21 in voor 27. Broer Olivier klimt van 35 naar 31.Jérôme Guery zakt van plaats 39 twee posities omlaag. 

Klik hier voor de volledige ranking.