Jos Verlooy en Pieter Devos sterk in top tien van huidige FEI Wereldbekerranking

Jos Verlooy en Pieter Devos sterk in top tien van huidige FEI Wereldbekerranking

In de nieuwe tussenstand van de Longines FEI Wereldbeker Jumping staan Jos Verlooy en Pieter Devos in de top tien. Verlooy staat zelfs vijfde. 

Jos Verlooy sprokkelde zijn 21 punten samen in Lexington eind oktober, en vorig weekend in Toronto. Daar pakte hij 17 punten. Pieter Devos kon recent in Verona nog 5 punten toevoegen aan zijn 15 punten uit Lyon en staat nu tiende met 20 punten. 

Zwitser Steve Guerdat heeft de leiding in handen met 30 punten. Hij presteerde tijdens het vorige weekend in Verona erg sterk, wat hem 15 punten opleverde. De Zweed Peder Fredricson volgt op een voorlopig tweede plaats met 28 punten. Hij scoorde vooral in de eerste manche van Oslo midden oktober. Emanuele Gaudiano volgt met 26 punten als derde, Martin Fuchs staat vierde. 

Buiten de top tien staat Celine Schoonbroodt op plaats 18, Wilm Vermeir op 29, Niels Bruynseels op 34, Olivier Philippaerts op 38 en Zoe Conter op 50. Arnaud Doem, François Mathy Jr, Nathan Budd, Nicola Philippaerts, Pieter Clemens en Thibault Philippaerts wisten tot nu toe nog geen punten te verzamelen. Ondertussen zijn vier van de veertien manches afgewerkt, voor de volgende trekken we naar het Duitse Stuttgart eind deze week. 

Klik hier voor de volledige ranking.