Jerome Schmidt en Gregory Wathelet verzekeren Belgische winst in Oliva

Jerome Schmidt en Gregory Wathelet verzekeren Belgische winst in Oliva

De Belgen springen zich deze ochtend opnieuw in de kijker. In Oliva lieten zowel Gregory Wathelet als Jerome Schmidt alvast het Belgisch volkslied klinken. In de 1.45m Longines Ranking rubriek snelde Gregory Wathelet zo naar de eindzege met Carleyle.

De 1.45m Longines Ranking rubriek leverde acht dubbel foutloze combinaties. De snelste chrono kwam op naam van Gregory Wathelet met de 9-jarige Carleyle. Het duo bleef exact een halve seconde voor op Dayro Arroyave met de 9-jarige Mylord Carthago*HN-zoon, Baccarat Fontaine. De derde trede van het podium kleurde oranje.

Sanne Thijssen stelde zich op op de derdeplaats met Con Quidam RB (Quinar). De combinatie bleef bijna één seconde voor op Roberto Previtali met Veronese Teamjoy (Toulon) en Olivier Philippaerts met Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue).

Ook Jérome Guery plaatste zich in de prijzen. De Belg sprong met Crooner d'Hyrencourt (Crown Z) naar de negende plaats.

Ook de 1.40m Gold rubriek kleurde Belgisch. Jérome Schmidt bleef als enige foutloos onder de 26 seconden met de sBs-merrie, Etoille. Het duo verwees zo landgenoot Constant Van Paesschen met Godlike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq) naar de tweede plaats. Graham Babes vervolledigde het podium met de KWPN-ruin, Boucheron (Valentino). Net buiten het podium strandde Jérome Schmidt ook op de zesde plaats met Quioto (Quintero).

In de 1.20m Bronze Tour plaatste Aiko Paridaen zich in de prijzen met Ferrari Quality (Casall). De eindzege kwam op naam van Leandro José Abrahao Duarte Alecrim die won met Virtual Boy de Sheloa (Quality Touch) en zichzelf opvolgde in het zadel van Cordovero By Marstyl.


Alle resultaten