Jérôme Guery stuurt Eras Ste Hermelle naar 5 in spannende CSI4* 1,50m JIM

Jérôme Guery stuurt Eras Ste Hermelle naar 5 in spannende CSI4* 1,50m JIM

In Maastricht is enkele minuten geleden het verdict gevallen in de CSI4* 1,50m; terwijl thuisruiter Henk van de Pol won met Zangersheideruin Looyman Z (Numero Uno), stuurde Jérôme Guery zijn Eras Ste Hermelle (Vargas de Ste Hermelle) naar de vijfde plaats. 

QUICK RESULT

1. Henk van de Pol - Looyman Z
2. Edward Levy - Uno de Cerisy
3. Maikel van der Vleuten - Verdi TN & Eric van der Vleuten - Djoost Again


Jérôme Guery en de negenjarige sBs-hengst Eras finishten met één springfout in 30,02 seconden in de barrage. De Nederlandse concurrenten deden het erg goed. Henk van de Pol won met Zangersheideruin Looyman Z (Numero Uno) in 29,39 seconden. Hij klopte zo de vorige leidende tijd van 29,92 seconden van Fransman Edward Levy met Uno de Cerisy (Open Up Semilly). Zij werden tweede. 

Op de derde plaats zagen we een uniek fenomeen: Vader en zoon Eric en Maikel van der Vleuten deelden deze. Maikel sprong met KWPN-hengst Verdi TN (Quidam de Revel) al naar een foutloze tijd van 29,93 seconden, als laatste barragestarter zette ook Eric met Djoost Again (Cantos) deze tijd neer. 

Cindy Van Der Straten en Tailormade Diarca PS (Diarado) deden vooral ervaring op met een mooie ronde die een achtste plaats opleverde voor de slechts achtjarige merrie. Olivier Philippaerts en Hurricane (Numero Uno) kregen een communicatiefout in de barrage, wat hen een weigering opleverde. Zo werd het duo tiende. 

Klik hier voor het volledige resultaat.