Jérome Guery sterk uit de startblokken in Valkenswaard

Jérome Guery sterk uit de startblokken in Valkenswaard

De vijfsterren actie in Valkenswaard is begonnen. Inn de 1.45m CSI5* rubriek hield Roger Yves Bost de concurrentie achter zich met de 12-jarige Castleforbes Talitha.


QUICK RESULTS
1. Roger Yves Bost - Castleforbes Talitha
2. Kent Farrington - Austria 2
3. Eric van der Vleuten - Djoost Again


De Franse springruiter, Roger Yves Bost hield als enige de chrono onder de 25 seconden. Op de rug van de 12-jarige Cardenio-merrie, Castleforbes Talitha sprong 'Bosty' met ongeveer een halve seconde verschil naar de winst. De Amerikaanse springruiter, Kent Farrington volgde op de tweede plek met de 11-jarige Casall-dochter, Austria 2. Voor eigen publiek volgde Eric van der Vleuten op de derde plek met de 11-jarige KWPN-ruin, Djoost Again (Cantos).


Van der Vleuten werd opgevolgd door Nayel Nassar met de 12-jarige Hermelien vd Hooghoeve (Tangelo vd Zuuthoeve). Eerder dit jaar kocht Jennifer Gates de BWP-merrie over van Canada's Ali Ramsay. Alexandra Thornton werkte de top vijf af met Charielle (Chacco-Blue).


Net buiten het podium sprong Jérôme Guery foutloos naar de zesde plaats met de 10-jarige Kannan-zoon, Kel'Star du Vingt Ponts. Ook Gudrun Patteet en Cindy Van der Straten plaatsten zich in de top tien.


Patteet sprong met Sea Coast Crystal de Leau (Clapton) naar de negende plaats en bleef zo van der Straten met Cartaro 2 (Carinue) voor.


uitslag