Jean-Christophe de Grande neemt afscheid van twee Grand Prix paarden

Jean-Christophe de Grande neemt afscheid van twee Grand Prix paarden

Equ-team ruiter Jean Christophe de Grande heeft onze redactie laten weten dat hij twee van zijn toppers ziet vertrekken. De Grande heeft afscheid genomen van de BWP hengst Kimono vd Bisschop (Ogano Sitte) die werd gefokt door Eline Krick en van Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin) wat een fokproduct was van D de Cuyper. 

Met beide paarden reed De Grande mee op topniveau tot een hoogte van 1m50. De nu negenjarig Kimono kreeg hij als jong paard al onder het zadel. Zo won het tweetal op hun tweede wedstrijd in Lummen direct een 1m20 rubriek voor de zesjarige paarden. Na in Bonheiden nog tweemaal naar de winst te hebben gereden volgde op zevenjarige leeftijd ook winst in Oliva in een 1m30 en 1m35 rubriek. In de jaren daarna bleven de mooie prestaties binnen stromen en leek niets de combinatie in de weg te staan voor een mooie toekomst. In de 1m40 en 1m50 rubrieken sprong het tweetal met regelmaat in de top tien en zelfs in de top drie. 

Ook Belano kreeg de Grande als jong paard onder het zadel.  Dit paard bleek al snel klaar voor het grotere werk en stelde daarin zeker niet teleur. Onder meer in Lier en Oliva werden er top drie noteringen binnen gesleept en in Moorsele wonnen ze afgelopen jaar de 1m50 Grote Prijs. Begin dit jaar voegden zij daar de Grote Prijs van Olivia aan toe. 

Wie de teugels overneemt is momenteel nog niet bekend.