Italianen winnen Nations Cup van Bojouristhe

Italianen winnen Nations Cup van Bojouristhe



Italië heeft de twee belangrijkste proeven gewonnen tijdens de CSI3*-W in Bojourishte. Na het winnen van de Wereldbeker Grand Prix op vrijdag dankzij Gianluca Apolloni op High Tea (Cento x Landos), heeft het Italiaanse team vandaag de Longines EEF Nations Cup Bojourishte gewonnen, de vijfde regionale kwalificatiewedstrijd van de serie. 


Het Italiaanse team bestaande uit Francesca Ciriesi/Cape Coral (Comme Il Faut 5 x Friedenstraum) (0/0), Gianluca Apolloni/High Tea (0/12), Nico Lupino/Fabalia (Bustique x Starsky de Brix) (4/0) en Paolo Paini/Chaccolie (Chacco-Blue x Cellestial) (8/0), onder leiding van chef d'equipe Marco Porro, beëindigde de eerste ronde met een totaal van 4 fouten en de tweede ronde met geen enkele fout. Het team reed 5 foutloze rondes, waaronder een dubbel foutloos door Francesca Ciriesi en Cape Coral. 

"We zijn erg blij met het resultaat van vandaag - zei Italië's chef d'equipe Marco Porro - Van de vier ruiters in het team maakte Nico Lupino vandaag zijn Nations Cup-debuut, terwijl Francesca Ciriesi aan haar tweede ervaring toe was. Gianluca Apolloni had vele jaren geleden al eens in een Nations Cup gereden, terwijl Paolo Paini onze veteraan was. Samen met de Italiaanse federatie werken we aan een groep jonge paarden en ruiters en in de afgelopen jaren heb ik 21 jonge ruiters geselecteerd om hun Nations Cup-debuut te maken. Voor de halve finale zullen we proberen diegenen te selecteren die het het meest verdienen om in de finale te rijden en ons uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten. Ik wil ook graag Bulgarije bedanken voor het warme onthaal". 

"Ik ben echt blij voor het hele team en echt trots op mijn paard, want hij verbetert elke dag. Ik hoop dat dit de eerste is van een lange reeks Nations Cups, want het is echt een buitengewone ervaring", aldus Francesca Ciriesi. 

Bulgarije eindigde als tweede met een totaal van 8 fouten, waarbij het team de klok stopte op 214,31 terwijl Roemenië derde werd nadat het twee hindernissen had laten vallen maar een iets langzamere tijd van 222,75 neerzette. Deze teams werden gevolgd door Hongarije met 12 fouten, Griekenland met 40 fouten en Turkije met 48 fouten. Het parcours, gebouwd door de Spaanse chef de piste Elena Boix Gracia, kende in totaal 19 foutloze rondes, waarvan 9 in de eerste ronde en 10 in de tweede. Naast Italië sloot ook Roemenië de tweede ronde af zonder fouten, mede dankzij een dubbel foutloos parcours van Damian Cojocariu met de Huracan Rc (Cortez Poleander). Ruslan Petkov uit Bulgarije reed met Chaccolino (Chacco-Blue x Heartbreaker) eveneens een dubbel foutloos parcours en droeg zo bij tot de tweede plaats van het team.   

Het was een prachtig sportweekend op deze CSI3*, georganiseerd door de Bulgaarse hippische federatie, dankzij de efficiëntie en samenwerking tussen het organisatiecomité en het paardrijcentrum General Krum Lekarski. Deze inzet werd beloond door de vele toeschouwers die enthousiast alle deelnemers aan de show steunden.  


Bron: Persbericht