Gudrun Patteet: "Op dit niveau moet alles perfect zijn"

Gudrun Patteet: "Op dit niveau moet alles perfect zijn"
De Oost-Vlaamse amazone Gudrun Patteet is dit weekend onze gastblogger. Vanuit Cannes stuurde zij ons haar laatste deel door.

Om 16 uur begon vandaag de 1m50 proef voor Pebles. Ik neem me voor om rustig te rijden, want met een 8-jarige kan ik toch niet concurreren tegen die wereldtoppers. Hij springt een fantastische foutloze ronde en we eindigen 13e. Gregory rijdt een supersnelle ronde met Riesling , je zag meteen dat niemand dit nog ging verbeteren. Hij wint dan ook deze proef. Constant rijdt ook foutloos met Taalex , een beetje twijfelachtig in het begin, maar voor de rest een beloftevolle rit.

Om 21u30 was het de Grote Prijs (1m60) met Ferly, ik moet meteen als 2e de piste binnen, Na de hitte van de afgelopen dagen is het nu aan het onweren en ik moet rijden in de gietende regen. Ferly springt top, maar ik voel al tussen hindernis 1 en 2 dat ik weinig controle heb. Het wordt heel het parcours improviseren, doordat ik doorweekt ben van de regen schuiven mijn teugels gewoon door mijn handen en heb ik totaal geen controle meer. Op hindernis 10 kom ik te dicht en op hindernis 12 te groot, daar kreeg ik 2 fouten. Ik baal ervan!  Ze sprong voor nul maar op dit niveau heb je geen excuses en moet alles perfect zijn.

Constant krijgt een pechfout op de laatste hindernis en valt er net uit voor de tweede ronde. Gregory rijdt foutloos met Atlantus die hij nog maar net terug onder het zadel heeft. Het is ongelooflijk hoe handig hij is in de piste.