Gregory Wathelet's voormalige Quartz Adelheid Z overleden

Gregory Wathelet's voormalige Quartz Adelheid Z overleden

In het verleden was Quartz Adelheid Z (Quality Touch x Zandigo) één van de aankomende talenten van België's Gregory Wathelet. Echter op vijfjarige leeftijd blesseerde de viervoeter zich in de stapmolen en verloor een oog.

Op zesjarige leeftijd bleek Quartz volledig terug van weggeweest en na zijn finale plaats op het Wereldkampioenschap zesjarigen begon hij een internationale carrière. De hengst werd later ingezet in de fokkerij, toen bleek dat hij niet op volle capaciteit kon ingezet worden in de sport.

Niet zonder succes want oa. Qognac des Hayettes Z, Saxo des Hayettes en oa. Quickstep of the Paddocks Z zijn enkele nakomelingen, presterend op een internationaal Grand Prix niveau.

De hengst werd nu ingeslapen nadat hij in een slechte toestand van het dekstation Haras de la Valledei terugkeerde. Dat laat Kathleen Lauwers van de Haras des Hayettes weten in een bericht.

"De paarden kwamen sterk ondervoed terug op stal bij ons. Voor Quartz was het de druppel en gezien zijn conditie hebben we hem helaas moeten laten inslapen. Dit is onacceptabel."