Frédéric Marien investeert in sBs-gekeurde Jaloubet des Peupliers (Baloubet du Rouet)

Frédéric Marien investeert in sBs-gekeurde Jaloubet des Peupliers (Baloubet du Rouet)

Frédéric Marien en Paulien Schepers verwelkomen een kwalitatieve nieuwe aanwinst in hun stallen: De vijfjarige sBs-gekeurde hengst Jaloubet des Peupliers, die vorig jaar nog kampioen werd bij de vierjarige hengsten met Frederik Dekens. 

Jaloubet is een donkerbruine sBs-gefokte zoon van Baloubet du Rouet uit de Selle Françaismerrie Image Platière, een dochter van Verdi x Grand Veneur. Vorig jaar sprong Jaloubet als vierjarige naar de kampioenstitel in de PAVO hengstencompetitie met Frederik Dekens. 

In de huidige PAVO Hengstencompetitie heeft Jalobet als vijfjarige de twee manches ook al foutloos afgelegd en is dus ook nu op kampioenskoers. 

Frédéric Marien vertelde zijn plannen met Jaloubet aan Equnews: "Wij gaan Jaloubet natuurlijk in de sport brengen. Normaal gezien zullen we hem tijdens de aankomende CSI voor Jonge Paarden in Lier starten. Ook zal hij de Hengstencompetitie afwerken. Daarnaast willen we hem ook gebruiken en promoten als dekhengst, het is wel nog niet zeker waar hij ter dekking zal staan."

F. Houou for Equnews