François Mathy Jr pakt brons met Casanova in 5* LR van Londen

François Mathy Jr pakt brons met Casanova in 5* LR van Londen

En ook in Londen doen de Belgen het schitterend; in de 1,45m CSI5* Longines Rankingproef greep François Mathy Jr enkele momenten geleden een mooie derde plaats met zijn Casanova de l'Herse (Ugano Sitte). Eerder sprong BWP-merrie Idee-Fixe d'Exaerde naar zilver in de CSI2* GP.

QUICK RESULT CSI5* LR

1. Guy Williams - Rouge de Ravel
2. Emily Moffitt - Tipsy du Terral
3. François Mathy Jr - Casanova de l'Herse


De Britten zegevierden op eigen bodem. Guy Williams overheerste met de veertienjarige Selle Françaishengst Rouge de Ravel (Ultimo van ter Moude) in 55,27 seconden, landgenote Moffitt stuurde Tipsy du Terral (Toulon) naar zilver in 57,16 seconden. 

Daarna was Mathy Jr aan zet. Hij rekende op de elfjarige sBs-gefokte hengst Casanova de l'Herse, een zoon van Ugano Sitte x Kashmir van Schuttershof. Samen finishten ze in 59,17 seconden en gingen zo aan de haal met de derde plaats. De Brit William Whitaker volgde als vierde met RMF Chacco Top (Chacco-Blue), Olivier Robert en BWP'er Eros (Querlybet Hero) kaapten de vijfde plaats weg voor Frankrijk. 

Harrie Smolders en BWP'er Hocus Pocus de Muze (Tinka's Boy) werden zesde voor Nederland.

CSI2* Grand Prix 1,45m

Hier wist Matthew Sampson voor Groot-Brittannië te winnen met KWPN'er Geneve R (Eldorado vd Zeshoek). Met een tijd van 35,83 seconden was het duo zo'n halve seconde sneller dan de BWP-merrie Idee-Fixe d'Exaerde, een dochter van Deauville de la Vie. Met Amerikaan Spencer Smith werd ze tweede. Het duo was maar liefst 3,5 seconde sneller dan de Ierse combinatie Jeremy Sweetnam met Tulara Colmine (Colman). 

De eveneens BWP-gefokte Juharah (Echo van 't Spielveld) werd vijfde onder Mark Armstrong, Stephen Moore greep de vierde plaats voor Ierland. 

Klik hier voor alle resultaten.