Donaat Brondeel en Koen Vereecke scoren in Opglabbeek

Donaat Brondeel en Koen Vereecke scoren in Opglabbeek

Bij het Sentower Park blijft de springsport sterk doorgaan. In de 1.40m rubriek won Thiago Ribas da Costa opnieuw met de 10-jarige BWP-merrie, Kinky Van 't Heike (Epleaser Van T Heike).

Het paar hield als enige de chrono onder de 25 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde de Nederlandse amazone, Kim Emmen op de tweede plaats met KWPN-merrie, Encore (Nabab de Reve). Da Costa nam ook de derde plaats voor zich, dan wel in het zadel van Frimette E (Namelus R).

Net buiten het podium plaatste Kendra Claricia  Brinkop zich op  de vierde plaats. Op de rug van Ultrachic de Charmois (Quaprice Bois Margot) bleef de Duitse Robert Whitaker met Flora By Gucci voor. 

Voor eigen publiek sprong Donaat Brondeel met Frederik Ruyssen's d'Artagan RR (Diamant de Semilly) naar de zevende plaats.

Ruiters de Lage Landen blijven scoren

Eerder won Chad Fellows met Darcia de 1.25m proef. Lonneke Mulders volgde op de tweede plaats. Met Con Calato (Claudio's Son) bleef de Nederlandse Patrick van der Schans met Heavy Pilot (Plot-Blue) voor. Ook ditmaal verzekerde Donaat Brondeel het beste Belgische resultaat met de eigen gefokte London vd Breemeersen (Breemeersen Crescendo).

Opnieuw Koen Vereecke

In de 1.35m proef liet de in-België-wonende Ier, Ivan Dalton de concurrentie achter zich. Samen met Ambre Platiere (Mylord Carthago*HN) bleef hij Luca Calabro met Geran  (Quality Time) voor. Elena Hietanen vervolledigde de top drie met Chacana L (Chacco-Blue).

Koen Vereecke volgde op de vierde plaats met Lector vd Bisschop (Bamako de Muze) voor Patrick van der Schans met onder het zadel Habrina (Eldorado vd Zeshoek). Donaat Brondeel werkte de top zes af op de rug van Die Gute Folia (Diamant de Semilly).

Alle resultaten