Dominique Hendrickx gaat sterrenpodium voor in Luik

Dominique Hendrickx gaat sterrenpodium voor in Luik

Er werd hard gereden deze ochtend in Luik. In de youngster rubriek snelde voormalig Belgisch kampioen, Dominique Hendrickx naar de winst. De 1.25m octendproef kwam op naam van Jonathan Soquet.

De topruiters domineerden de rubriek voor jonge paarden. Het was Dominique Hendrickx die met Gilbert De Roock's Cheilane de Blondel (Nonstop) naar de eindwinst spurtte. Het paar hield de chrono als enige onder de 37 seconden. Met bijna één seconde verschil volgde Ellen Whitaker met de KWPN-ruin, Hulahupe JR (VDL Babalu) op de tweede plek. 

Gregory Wathelet vervolledigde het podium met De Roeck's Melia de Regor (Elvis ter Putte). Jérôme Guery volgde net buiten het podium op de vierde plek met Great Britain V (Nabab de Reve).  Ook Christophe Vanderhasselt (Angelika Hero Z, v. Aganix du Seigneur Z) en Gilles Thomas (Evita, v. Diamant de Semilly) stelden zich op in de uitreiking.

In de 1.25m ochtendproef hield Jonathan Soquet de concurrentie achter zich met For Youngsters (Flashlight). De combinatie werd opgevolgd door Sabine Locquet met Vip van de Centaur (Nagano) en Vanina Lombard met Venus des Bois (Jarnac).

Uitslag YH

Uitslag 1.25