Doek valt voor Pieter Devos en Claire Z in loodzware Grand Prix ontknoping in GCT finale, Maher schittert met eerste plaats

Doek valt voor Pieter Devos en Claire Z in loodzware Grand Prix ontknoping in GCT finale, Maher schittert met eerste plaats

In New York zullen alle ogen zich richten op Pieter Devos en Ben Maher. Beide kwalificeerden zich voor de barrage die ieder moment gaat beginnen. Voor één van beide ruiters zal het doek gaan vallen in de allesbeslissende Grote Prijs van New York in de Global Champions Tour.  In totaal komen zeven combinaties terug voor de barrage. 

Quick results:

1. Ben Maher - Exposion W

2. Marcus Ehning - Cornado NRW

3. Martin Fuchs - The Sinner


Als eerste starter in de barrage zien we Alberto Zorzi met Ulane de Coquerie (L'Arc de Triopmhe) die het spits afbijten met een foutloze ronde in 35.11 seconden. Marcus Ehning volgt dan met Cornado NRW ( Cornet Obolensky) en zet een bloedstollende tijd neer van 34.65 seconden. Beide ruiters starten foutloos. 

Dan is het de beurt aan Pieter Devos met de elfjarige Zangersheide merrie Claire Z (Clearway). Het wordt muisstil in de arena en er wordt razendsnel gestart. Maar dan gebeurd het onwaarschijnlijke en krijgt Devos een weigering op de B sprong van de dubbel. Met een totaal van 8 strafpunten verlaat een teleurgestelde Devos het veld. Hij zal uiteindelijk op de zevende plaats eindigen, alsnog een mooi resultaat voor de Belg. 

Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) noteren dan een foutloze ronde in 35.68 seconden. 

Voor Nederland verschijnt Marc Houtzager in de ring met Sterrehof's Dante (Canturano) met wie hij al een fenomenale eerste ronde liet zien. Met een mooie foutloze ronde weet hij dan in 35.31 seconden rond te komen.

Nu is het erop of eronder voor Ben Maher en zijn Explosion W (Chacco Blue). En hij flikt het hem! Het publiek gaat staan voor de Brit en begint hard te juichen en te fluiten. Een explosieve tijd van 34.08 seconden. 

Martin Fuchs en The Sinner (Sanvaro) sluiten het rijtje af door als laatste van start te gaan. Zij sluiten af met een derde plaats in 34.95 seconden. Dat houdt in dat Marc Houtzager en Dante naar de vijfde plaats verhuizen. 

Ontknoping

Zo wint dus Ben Maher met Exloposion de ontknoping van de Grand Prix in de finale van de Global Champions Tour. Marcus Ehning weet een tweede plaats op te eisen met Cornado W. Martin Fuchs volgt op de derde plaats met The Sinner en het is Alberto Zorzi die de vierde plaats voor rekening neemt met Ulane de Coquerie. Marc Houtzager en Sterrehof's Dante eindigen op de vijfde plaats. 

De teleurstelling was van het gezicht van Pieter Devos af te lezen na zijn weigering en ook nog 4 extra strafpunten die hij opliep in de barrage. Hij eindigde uiteindelijk in dit loodzware parcours nog op een zevende plaats. 

Niels Burynseels wist met Gancia de Muze (Malito de Reve) naar de tiende plaats te rijden. Zij kregen helaas 4 strafpunten tegen in de eerste omloop. Dit overkwam ook Jos Verlooy met Jacobien Dwerse Hagen (V-Vite) die op de elfde plaats eindigden. 

Jur Vrieling en KM Chalcedon sluiten de Grote Prijs af met een 15e plaats. 

Resultaten