Daniel Deusser's Cornet 39 naar Steve Guerdat

Daniel Deusser's Cornet 39 naar Steve Guerdat

Daniel Deusser heeft op zijn Instagram bekend gemaakt dat zijn Cornet 39 verhuist naar de stallen van de wereld nummer één springruiter, Steve Guerdat. Thans zal niet  Guerdat maar zijn leerling Anthony Bourquard de  teugels overnemen.

De nieuwe combinatie zal in Oliva debuteren. "Steve Guerdat raadde me aan een ervaren paard op te nemen om door te stotenaar een hoger niveau," laat de nieuwe ruiter weten.  De 16-jarige zoon van Cornet Obolensky sprong eind vorig jaar nog naar de derde plaats in de 1.55m van Genève.

Samen met Deusser won de ruin oa. in Donaueschingen en tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Oslo en Parijs. In een ver verleden kwam hij ook aan de start met de Amerikaanse amazone Lauren Hough.

Cornet 39 werd Europees kampioen Young Riders in Arezzo in 2014 met de Zweedse Irma Karlsson. Daarna nam Lauren Hough de teugels over, nadat Paris Sellon het paard aangekocht had. Hough leidde de Cornet Obolensky-nazaat op tot het hoogste niveau en samen won het duo de 4* GP van Wellington in 2016. De nu 16-jarige Cornet is sinds 2017 onder het zadel van Daniel Deusser.