Daniel Deusser over nieuw format Spelen: "Een miscommuncatie zorgde voor een uitsluiting van het volledige team"

Daniel Deusser over nieuw format Spelen: "Een miscommuncatie zorgde voor een uitsluiting van het volledige team"

Over het nieuwe format van de Olympische Spelen is al veel gezegd en dat was meestal niet in de positieve zin. Nu heeft de nummer één van de wereld, Daniel Deusser zich ook kritisch uitgelaten over het nieuwe format. 

De Olympische Spelen zijn zeker iets speciaals voor alle betrokkenen. We kwamen voorbereid maar helaas liep het niet zoals we gehoopt hadden. Na 3 super mooie rondes gesprongen te hebben, was er in de 2e ronde wat miscommunicatie tussen Team Killer Queen en mijzelf. Ik kan nog steeds niet echt uitleggen wat er precies gebeurde maar het was zeker onverwacht en niet Killer Queens haar normale manier van doen.  Jammer genoeg, door het nieuwe format, resulteerde dit in een uitsluiting voor het volledige Duitse team. Dit is waar topsport om draait, je wint wat, je verliest wat. We zullen de goede dingen uit deze ervaring halen en ons richten op de toekomst want "The best is yet to come" !

Ik wil mijn teamgenoten, mijn groom Sean, mijn thuisploeg, Stephex Stables en al mijn vrienden, familie en fans bedanken voor hun steun en hun geloof in mij.

Felicitaties aan team Zweden, USA en België en aan de individuele medaillewinnaars Ben Maher, Peder Fredericson en Mikael Van der Vleuten voor hun ongelooflijke prestaties. De favorieten hebben de wereld absoluut bewezen dat zij de besten zijn.