Constant van Paesschen en Pieter Devos racen naar 2 in eerste GCL competitie van Rome

Constant van Paesschen en Pieter Devos racen naar 2 in eerste GCL competitie van Rome

In de eerste ronde van de Global Champions League hebben zowel Constant van Paesschen alsook Pieter Devos een schitterende tweede plaats behaald. Van Paesschen deed dat individueel, Devos deed dat met zijn team St Tropez Pirates in de teamranking. 

QUICK RESULT

1. Hamburg Giants - 0 strafpunten, 158,7 seconden
2. St Tropez Pirates - 0 strafpunten, 164,89 seconden
3. Madrid In Motion - 0 strafpunten, 166,65 seconden


De Hamburg Giants, Bart Bles en Simon Delestre, nemen de leiding na deze eerste ronde met 158,7 seconden. De volledige top drie bleef foutloos, dus het draaide allemaal rond de tijd. Pieter Devos en mede-St Tropez Pirate Edwina Tops-Alexander hielden de teller op 164,89 seconden en staan zo tweede. Devos rekende voor zijn foutloze ronde op de tienjarige BWP-gefokte Jade vd Bisschop (Ogano Sitte), Tops-Alexander bleef foutloos met Casquell (Casall). 

Madrid In Motion van Mark McAuley en Eduardo Alvarez Aznar volgt als derde team met 166,65 seconden. 

Het team van Constant van Paesschen, Chantilly Pegasus, eindigde op een dertiende plaats. Teamgenoot Roger Yves Bost had immers wat pech met Castleforbes Talitha (Cardenio) en kreeg 17 strafpunten aangerekend. 

Individueel

In de individuele ranking werd van Paesschen dan weer beloond met een tweede plaats in het zadel van zijn tienjarige Diamant de Semilly-hengst Verdi Treize. In 75,71 seconden moesten ze enkel Fransman Simon Delestre met Filou Carlo Zimequest (Coronas) voorlaten, zij finishten in 74,8 seconden. Ben Maher en Explosion W (Chacco-Blue) werden derde. 

De vierde plaats was voor Important de Muze (Erco van 't Roosakker) en Darragh Kenny, Marco Kutscher stuurde Boeckmanns Lord Pezi Junior (Lord Pezi) naar de vijfde plaats. Pieter Devos en Jade werden hier zesde. 

Klik hier voor alle resultaten.