Belgische springduivels winnen Nations Cup Spruce Meadows

Belgische springduivels winnen Nations Cup Spruce Meadows

Bij de start van de tweede ronde stonden de Belgische springduivels op kop in de Nations Cup wedstrijd van Spruce Meadows. In de tweede ronde kwamen de zes beste teams van ronde één opnieuw aan de start. 

Eerste Belg aan de start in de tweede ronde was Olivier Philippaerts met H&M Extra (Berlin). Het paar noteerde een dubbel foutloze omloop. Eerder dit jaar vertelde Philippaerts nog dat H&M Extra zijn toekomstig top paard zou zijn. Zeker na zijn prestatie in Rome was de Belg meer als ooit ervoor overtuigd.

Pieter Clemens was de tweede Belgische springruiter aan de start. Samen met Quintini (Quintender 2) hield ook Clemens het hout tweemaal in de lepels. François Mathy Jr startte in het zadel van Uno de la Roque (Numero Uno) met één springfout. Nadat Mathy het foutloos hield verzekerde Mathy de gouden medaille. Yves Vanderhasselt besliste uiteindelijk zijn paard, Jeunesse te sparen voor de Grand Prix en kwam niet aan de start in de tweede omloop.

De strijd was toen nog tussen de Ierse springruiters en gastland Canada voor het brons en Zilver.

Laatste Canadees aan de start was Eric Lamaze met Coco Bongo (Caretino). De druk lag op de schouders van de voormalige Olympische kampioen. Een foutloze omloop leverde het gastland de zilveren medaille. Op de Canadese muur, viel echter de plank. De beslissing lag dus in handen van de laatste Ierse ruiter in piste. Conor Swail verscheen aan de start met de 9-jarige Koss van Heiste (Breemeersen Adorado). In het zadel van Brigitte Vanhalme en Lander de Bruyn's voormalige schimmel gaf de Ier op na twee springfouten en gaf Canada zo het Zilver en bezorgde Ierland de bronzen medaille.


uitslag