Belgen laten van zich horen op internationale Grand Prix's

Belgen laten van zich horen op internationale Grand Prix's

Niet alleen in Barcelona waren we als supporter voor de Belgische deelnemers. De Belgische springruiters waren  actief op het volledig Europees vasteland. Een overzicht van de beste Belgische prestaties van ruiters en paarden in de internationale Grand Prix's in Europa.

CSI2* Grand Prix Barbizon
Na een barrage met zes kleurde het volledig podium van de 1.45m Grote Prijs Frans. Joy Demuynck strandde als beste Belgische op de veertiende plek. Demuynck kwam in deze Grote Prijs aan de start met Urbin Manciais (Kashmir van Schuttershof).

QUICK RESULTS
1. Marc Dilasser - Clifton Belesbat
2. Jeremy Le Roy - Razzia des Sables
3. Sophie Michiel - Bacot

full results


CSI3* Grand Prix Gorla
In de 1.50m CSI3* Grote Prijs kleurde het podium deels Belgisch nadat de Italiaanse Aurora Bortolazzi met de Belgische Clintissima van Spalbeek Z de winst greep. De Z-merrie komt uit de fokkerij van Frans Liefsoens en werd in het verleden succesvol uitgebracht door Gudrun Patteet. Net buiten het podium loodste Annina Züger de Belgische ruin Douglass Chavannais naar de vierde plek. Douglass komt uit de fokkerij van Yvan Evrard en werd internationaal opgeleid door Emilie Evrard.

QUICK RESULTS
1. Aurora Bortolazzi - Clintissima van Spalbeek Z
2. Roberto Prandi - Maximo del Castegno
3. Reiko Takeda - Olivia 156

full results


CSI3* Grand Prix Vilamoura
Het volledig podium was aan elkaar gewaagd op minder dan een halve seconde verschil. Uiteindelijk greep Michel Hecart de winst met Solero MS. Michael Pender stuurde de Belgische Zangersheide-ruin, Casanova van Overis Z (Casper Van Erpekom) foutloos naar de derde plek. Buiten het podium strandde Omer Karaevli met Patrick Huyse's gefokte Cheston de la Pomme d'Or Z (Chippendale Z) op de zesde plek. Cheston werd internationaal opgeleid door Bertrand Genin.

QUICK RESULTS
1. Michel Hecart- Solero MS
2. Laura Renwick - Top Dollar VI
3. Michael Pender - Casanova Van Overis Z

full results