Belgen pakken uit op MET Oliva vandaag: Harmegnies, Malisart, Schmidt, Dekkers en Goffinet scoren

Belgen pakken uit op MET Oliva vandaag: Harmegnies, Malisart, Schmidt, Dekkers en Goffinet scoren

De Spaanse MET in Oliva zag vandaag diverse Belgen in de prijzen passeren. In dit artikel krijg je een overzicht van de volledige dag!

Gold 1,30m

Terwijl de overwinning naar de Noorse Linda Hestad Valland en Liana (Heleris) ging, werd Maxime Harmegnies zesde met BWP'er Ivanhoe (Flipper d'Elle). Lies Malisart veroverde met Dialda de tiende plaats. De rest van de top drie ging naar Luis Silva Fernandes met Holger Wenz. 

Gold 1,35m

Zangersheidemerrie Cinte Z (Cadence van 't Gelutt Z) won met de Oostenrijkse Jessica Vonach in 52,64 seconden. Rodrigo Sampaio Peixoto en Daniel Meech konden het podium vervolledigen. Jerome Schmidt werd beste Belg; hij stuurde Chica (Cachas) naar de elfde plaats.

Silver 1,30m

Hier scoorde Lies Malisart met Danzel Z (Diamant de Semilly) de elfde plaats. Slechts één strafpuntje voor tijd van was eindverdict. Abbe Burchmore-Eames en Casti Aneira (Lupicor) grepen de overwinning onder de Britse vlag, Jamie Wingrave (HON) en Emily Llewellyn maakten de top drie af. 

Bronze 1,30m

Terwijl Stephen Jenkins met Zangersheidemerrie Vivamunde Z (Vleut) naar de eerste plaats snelde, werd Ludo Dekkers met Biona (Concorde). De tweede en derde plaats gingen naar Belen Ferrandiz Alfonso en Melanie Lemoine Jondet. 

Bronze 1,40m

Ook de Belgische paarden lieten van zich horen. sBs-merrie Estrella de la Pomme (Vagabond de la Pomme) sprong met de Ierse Madelaine Gervais naar de eerste plaats in deze rubriek, BWP'er Imperio vd Coninckshoeve werd derde met Cara Bianca Frew voor Zuid-Afrika. BWP-merrie Kandora (Berlin) volgde op de vierde plaats met Claire Beecroft. 

Gold 1,45m LR

BWP-merrie Jalanta P (Catalano) won de toprubriek van vandaag. Fransman Julien Epaillard stuurde haar in 39,03 seconden naar de overwinning. De rest van de top drie ging ook naar Belgische paarden. De BWP-gefokte hengst QH Baloudarc LF (Baloubet du Rouet) volgde in 41,21 seconden als tweede met Marcelo Chirico Ferreira voor Uruguay, Zangersheidemerrie Ninkie de Vy Z (Nonstop) werd derde met Kayleigh Watts. 

Klik hier voor alle resultaten.