Andreas Helgstrand koopt voormalige veilingtopper Verden veiling

Andreas Helgstrand koopt voormalige veilingtopper Verden veiling

Andreas Helgstrand heeft de Blue Hors Zack-zoon Zouzou gekocht. De vijfjarige hengst was vorig jaar nog de veilingtopper in Verden en verhuisde voor 165.000 euro van eigenaar. Zouzou zal ik Frankrijk blijven en wordt momenteel klaargestoomd voor het kampioenschap voor jonge dressuurpaarden door Jessica Michel-Botton. 

Helen Bloechlinger kocht de hengst vorig jaar aan tijdens de Spring Elite Auction van Verden. De hengst werd op training gezet bij de Franse amazone Charlotte Chalvignac. Het duo nam op internationaal niveau deel aan de rubrieken voor jonge paarden. 

Zouzou wordt gescout in Frankrijk: "Zouzou stond eigenlijk niet te koop, maar Helgstrand deed een aanbod dat niet kon worden geweigerd", aldus Chalvignac. Nu hengst zal nu dus zijn carrière verder zetten onder Jessica Michel-Botton. De hengst wordt momenteel voorbereid op de Franse kampioenschappen voor jonge paarden die volgende week in Fontainebleau verreden zullen worden. Hier kan hij ook een ticket voor het WK van later dit jaar verdienen.