Aline Sercu knap in de top vijf in FEI Jumping Throphy

Aline Sercu knap in de top vijf in FEI Jumping Throphy

In Mechelen werd zonet de Grand Prix van de FEI Jumping Trophy gesprongen. 14 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die in twee rondes gesprongen werd. Na de eerste ronde waren er acht combinaties die de nul op de teller konden houden waaronder ook Aline Sercu. De ruiters sprongen eerder deze week al de eerste ronde van de FEI Pony Trophy en behielden de strafpunten die ze daar verzamelden.

Sercu reed met Opaline Optima (v. Orchid's Romario II 271) een eerder omloop maar in de tweede ronde kreeg ze een springfout en een puntje voor tijd achter haar naam. Ze moest hierdoor vrede nemen met de vijfde plaats in het algemene klassement.  In het eindklassement pronkt de Belgische op de zevende plaats.

Rhys Williams nam de overwinning mee naar huis van het eindklassement. Hij legde met K-Little Hero d'18 (v. Lexicon) twee keer een foutloze ronde af en raakte de andere dagen ook nooit een balk. De Ier deelt zo de eindwinst in de Grand Prix met drie andere duo's.  De rest van de top drie van de eindranking kleurde volledig in de Ierse driekleur. Alex Finney nam met Still Got Me (v. Follow) me de tweede plaats voor zijn rekening. John McEntee en Little Smithe eindigden op drie. 

Josefine Sandgaard Morup (Rainbows Mocha) en Anna Szarzewski, die nog maar twaalf jaar oud is, volgenden op vier en vijf. De 12-jarige Franse amazone rekende hiervoor op Vaughann de Vuzit.

Klik hier voor de resultaten