Ahlmann verslaat Celine Schoonbroodt op de valreep in Grand Prix GCL van Parijs

Ahlmann verslaat Celine Schoonbroodt op de valreep in Grand Prix GCL van Parijs
Celine Schoonbroodt-de Azevedo heeft eventjes mogen proeven van de leiderspositie in de Longines GCT Grand Prix van Parijs met haar topmerrie Cheppetta (Chepetto). Maar dat was buiten Christian Ahlmann en Take A Chance On Me Z gerekend. Met een verschil van precies 1,22 seconden overnam Ahlmann de overwinning. 

QUICK RESULT

1. Christian Ahlmann - Take A Chance On Me Z
2. Celine Schoonbroodt - Cheppetta
3. Kevin Staut - Calevo 2 


Met een afwachtende blik moest Schoonbroodt toekijken hoe

kersverse vader van zijn tweede kindje Christian Ahlmann de overwinning wegkaapte. Met de tienjarige Zangersheidehengst Take A Chance On Me Z, een zoon van Taloubet Z x Aldatus Z, sprong hij in 35,6 seconden naar de winst. De elfjarige Cheppetta (Chepetto) bezorgde Schoonbroodt zo in 36,82 seconden het zilver, Kevin Staut en Calevo (Casall) finishten voor het thuispubliek als derde in 37,25 seconden. 

Ook landgenote Penelope Leprevost en GFE Excalibur de la Tour Vidal (Ugano Sitte), een negenjarige sBs'er, finishten foutloos en grepen zo de vierde plaats, al leek Excalibur nog wat ervaring te missen voor een strakkere barrage. Kim Emmen claimde de vijfde plaats voor Nederland met de nog steeds prachtig springende Delvaux (Chacco Blue). 

Jos Verlooy greep met Caracas (Casall) de elfde plaats en pakte zo een prijs van 3000 euro mee naar huis. 

Klik hier voor het volledige resultaat.