WK studenten afgelast

WK studenten afgelast
Eerder dit jaar gaven we al bericht dat het wereldkampioenschap voor studentenruiters meer en meer op een 'farce' lijkt. Het dressuuronderdeel werd uit het programma geschrapt. Nadien werd het evenement verschoven naar november. Nu heeft elk deelnemend land te horen gekregen dat het WK is afgelast.

De organisatie van de 'World University Equestrian Championships' heeft problemen om een voldoende aantal gezonde paarden beschikbaar te hebben voor de deelnemende studenten. Momenteel wordt er door de organisatie gezocht naar een alternatief om het WK alsnog plaats te laten vinden. Indien dit mogelijk blijkt, volgt er later deze week verdere berichtgeving aan de betrokkenen.

Verder is Zweden alvast aangewezen om de organisatie van 2016 op zich te nemen. Het FISU heeft ook al toenadering gezocht tot AIEC (Internationale vereniging voor studentenruiters). Voor België waren het Leen Geysen, Caroline Van der Heyden en Daniella Vansteenkisten die aan de start zouden komen in Abu Dhabi. Momenteel ligt de focus voor de studenten op de 'World Finals'. Vorig jaar vonden deze nog plaats in België, dit jaar trekken de ruiters naar Wellington, USA.