Vernieuwingen binnen de Gouden Laars

Vernieuwingen binnen de Gouden Laars

Al vele jaren is De Gouden Laars bekend en beroemd als het criterium voor de jeugd in de jumpingsport. Vele Belgische toppers hebben via de weg van De Gouden Laars de top bereikt. Het voorbije jaar was De Gouden Laars een project dat geruggesteund werd door Philippe Casteels die samen met Natasja Lenglez als coördinator het voorbije seizoen in goede banen heeft geleid.




De voorbije weken zijn er intense besprekingen gevoerd tussen het huidige bestuur van De Gouden Laars en de Vlaamse Liga Paardensport om een overdracht van de werking te bespreken. Aangezien Philippe Casteels een nieuwe uitdaging heeft in zijn professionele loopbaan enerzijds en anderzijds gekozen heeft om meer tijd vrij te maken voor de familie, is het niet meer mogelijk om voldoende tijd vrij te maken voor De Gouden Laars. “Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem van de Gouden Laars, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste en enige beslissing was om De Gouden Laars verder te laten groeien en dit onder de vleugels van de Vlaamse Liga Paardensport. Het ga jullie goed.”, aldus voorzitter Philippe Casteels.





Met de finales in aantocht en de werking voor 2015 in volle voorbereiding hebben de Vlaamse Liga Paardensport vzw enerzijds en De Gouden Laars vzw anderzijds een onderling akkoord afgesloten waarbij de werking van De Gouden Laars vzw met onmiddellijke ingang volledig geĂŻntegreerd wordt in de federatiewerking van de paardensport.





Heel concreet betekent dit het volgende:

• Door de jammerlijke afgelasting van de Jumping Oktoberhallen (Wieze), zullen de finales van de Gouden Laars doorgaan tijdens de CSI2* in Lier (Azelhof) tijdens het weekend van 13-14-15-16 november, dezelfde datum van de CSI2* Jumping Oktoberhallen.


• Voor deze finales worden de reglementen zoals die in het begin van het seizoen werden uitgeschreven integraal toegepast. De deelnemers ontvangen eerstdaags meer concrete informatie aangaande deze finales.


• Verder worden uiteraard alle sponsors uitgenodigd voor deze finales, zorgen we samen met hen voor een rijkelijk gevulde prijzenpot en zal de Vlaamse Liga Paardensport de continuïteit van de werking garanderen.


• De naam, logo, merk en beheer van site, reglementen en dergelijke meer worden overgedragen aan VLP die dit als een nationaal criterium verder zal uitwerken, samen met LEWB en KBRSF.


• In het vervolg van de werking 2014 en ook verder in de toekomst blijft Natasja Lenglez optreden als coördinator van de Gouden Laars.






Daarnaast zal op zaterdag 15 november in het Azelhof tijdens een persmoment meer tekst en uitleg gegeven worden over de (ver)nieuw(d)e werking 2015. Ondertussen is de kalender van deze wedstrijden bekend maar tijdens het persmoment zullen onder andere de programma’s van de wedstrijden en de structuur van de finales besproken worden. Eén van de belangrijkste wijzigingen is in elk geval het afschaffen van het extra lidgeld van de Gouden Laars vanaf volgend jaar. De jeugdwerking van de jumpingsport zal voor iedereen die beschikt over een geldige licentie VLP of LEWB toegankelijk zijn, zonder bijkomende voorwaarden, ook niet voor de finales. Een belangrijke stap voor de integratie van dit bekend criterium in de algemene werking.





Glenn Maes, ondervoorzitter Vlaamse Liga Paardensport en Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie is bijzonder verheugd dat dit uithangbord van de jumpingsport voor de jeugd zijn thuishaven heeft bereikt. “De Vlaamse Liga Paardensport heeft nog veel meer in petto om dit criterium een extra stimulans te geven en de allure te geven in België die het toekomt, terugblikkend op een mooi verleden en vooruitkijkend naar een nog mooiere toekomst” dixit Glenn Maes.





Iedereen dus van harte welkom voor de finales van de Gouden Laars tijdens de CSI2* in Lier (Azelhof) op 13-14-15-16 november aanstaande