Ludo, Nicola en Olivier Philippaerts vanaf volgende week te zien op TV

Ludo, Nicola en Olivier Philippaerts vanaf volgende week te zien op TV
Vanaf maandag 2 maart kan je op één terecht voor het programma ‘Afspraak in Rio’! Luc Kempen van productiehuis De Chinezen, gekend van onder andere de reeks Belga Sport, volgde gedurende 1000 dagen 10 Belgische atleten en één Belgisch team in de aanloop van de Olympische Spelen in Rio 2016. Ludo, Nicola en Olivier Philippaerts kregen een camera in hun zog, zowel thuis als in competitie.

“ De kijker mag zich verwachten aan een unieke reeks waarin we gedurende 20 maanden de sporters in aanloop naar de Spelen gevolgd hebben ” zegt Luc Kempen, maker van ‘Afspraak in Rio’. “ Het is een chronologisch verhaal waarin de verhalen van de verschillende sporters door elkaar lopen. Verrassende, onvoorspelbare gebeurtenissen die een invloed hebben op de carrière van de sporter worden getoond. De 1000 dagen waarover we spreken zijn trouwens nog niet allemaal voorbij want volgend jaar brengen we het tweede deel van de reeks op antenne. We blijven de sporters dus verder volgen. ”

“ Ludo Philippaerts is de oudste, turnster Laura Waem de jongste sporter die we op weg naar Rio volgen ” aldus Luc Kempen. “ In het geval van de familie Philippaerts krijgt de kijker een beeld van de sportman maar ook van de man achter de KMO die ‘Stal Dorperheide’ is. Olivier en Nicola worden ook opgenomen in het verhaal. Twee jaar geleden waren ze 19 jaar en op dat moment waren ze opkomende talenten en zo worden ze ook geportretteerd. Vanaf de tweede aflevering zitten de Philippaertsen in de reeks. ”

Ludo Philippaerts nam vier keer deel aan de Olympische Spelen en greep zowel in Sydney (2000) als in Athene (2004) net naast een medaille. In 2013 verkeerde Ludo Philippaerts in topvorm maar dan liep zijn paard Challenge van de Begijnakker Z tijdens het EK in Herning een oogblessure op. “ Ik denk dat voor wat mijn gedeelte betreft die blessure als een rode draad door de reeks zal lopen. De cameraploeg heeft Challenge gedurende zijn revalidatie in het ziekenhuis gevolgd, was erbij toen Challenge opnieuw thuis kwam en toen hij in 2014 zijn eerste wedstrijd in Vejer de la Frontera sprong. In mijn lange carrière als sporter was dit een nieuwe ervaring. Ik ben fier dat onze familie werd gekozen om deel uit te maken te maken van het verhaal. ”

“ Voor de paardensport is dit mooie promotie ” zegt Nicola Philippaerts. “ Maar het moeilijkste staat ons nog te wachten en dat is kwalificatie voor de Spelen van volgend jaar. Als team moeten we ons in Aken zien te kwalificeren. Er komen nog vijf landen in aanmerking voor drie plaatsen. Kwalificatie kan nog maar we moeten ons goed voorbereiden. ”

“ Het was best speciaal om thuis en op locatie gevolgd te worden door een cameraploeg ” zegt Olivier Philippaerts. “ Het team van het productiehuis De Chinezen was telkens goed voorbereid, leefde met ons mee en toonden echt betrokkenheid wat het eindproduct absoluut ten goede zal komen. Voor jonge sporters als Nicola en mezelf is dit een unieke ervaring. Voor de sport is dit een geweldige opportuniteit. Vanaf maandagavond zit ik 8 weken lang aan de buis gekluisterd. ”

‘Afspraak in Rio’ loopt vanaf maandag 2 maart acht weken lang op één

Persbericht Stoeterij Dorperheide