Liege Airport pakt uit met de 'HORSE INN'

Liege Airport pakt uit met de 'HORSE INN'
Gisteren heeft Liege Airport haar nieuwe infrastructuur – de HORSE INN – aan de pers voorgesteld. De vraag naar een speciale rust- en laadplaats voor paarden is reëel en zal nog toenemen.
De HORSE INN moet niet enkel dienen voor paarden die per vliegtuig reizen, maar ook voor het opvangen van degene die langs de weg worden vervoerd. Het gaat om een investering van 2,6 miljoen euro.
Om deze gespecialiseerde sector te ontwikkelen, omringt Liege Airport zich met befaamde deskundigen. Grégory Wathelet, de Belgische nr. 1 en Europese vice-kampioen jumping, wordt voortaan gesteund door de luchthaven, waaraan hij meer internationale bekendheid zal geven. Anderzijds wordt de heer Félix -Marie Brasseur, tweevoudig individueel wereldkampioen vierspan, Ambassadeur van de HORSE INN.
Liege Airport is dus helemaal klaar om de beste paarden in te schepen voor de Olympische Spelen van Rio.
Horse inn2Er werd een speciaal logo voor de HORSE INN ontworpen en op de nieuwe website over paardenvervoer kunnen zowel vakmensen als het grote publiek kennismaken
met de wereld van de topruitersport (http://www.horse-inn-liege.com/).
Volgens José Happart, de Voorzitter van Liege Airport, past dit nieuwe gebouw in een weloverwogen ontwikkelingsstrategie: “Het is een grote investering die deel uitmaakt van de diensten die onze luchthaven haar klanten aanbiedt (Lachs, Qatar Airways, Emirates en Icelandair). Liege Airport is al sedert heel wat jaren toonaangevend voor het vervoer van paarden en levende dieren. Wij versterken en diversifiëren onze troeven om de paardenbezitters, de ruiters en de grooms helemaal tevreden te
stellen.

Wij vervullen ook onze economische ontwikkelingsopdracht door in Wallonië werkgelegenheid te scheppen en te bestendigen in de sector van de paardensport”.
De Minister van Luchthavenbeleid, René Collin, herinnert er van zijn kant aan dat "dit nieuwe instrument verantwoord is wegens de impact die de paardensector heeft op de Waalse economie, namelijk voor bijna 800 miljoen euro, en wegens het belang van die sector in de buurlanden. Het paard is meer dan zijn louter sportief aspect en speelt ook een pedagogische, toeristische, agrarische en geneeskundige rol. Dankzij de Horse Inn kan Liege Airport nog méér het verschil maken en zijn klanten een onbetwistbare meerwaarde aanbieden”.