Kampioenen aan het werk in Amsterdam dit weekend

Kampioenen aan het werk in Amsterdam dit weekend
De internationale springrubrieken (CSI4*) en de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage op Jumping Amsterdam hebben een fantastisch deelnemersveld, van 29 januari tot en met 1 februari in de Amsterdam RAI. Olympisch kampioen Charlotte Dujardin (GBR) komt aan start, maar ook wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Europees kampioen Roger-Yves Bost (FRA) en Daniel Deusser (GER), winnaar van de wereldbekerfinale springen, ontbreken niet op de startlijst.

Springen
Bondscoach Rob Ehrens heeft bekend gemaakt dat, met uit zondering van Gerco Schröder, het volledige Olympische springkader deelneemt. Dat betekent dat Bart Bles (Babberich), Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Wout-Jan van der Schans (Nijkerk), Frank Schuttert (Ommen), Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde) aan start komen. KNHS-hoofdsponsor Rabobank heeft bovendien een startplaats voor Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) mogelijk gemaakt. Buitenlandse oppositie komt er van wereldbekerwinnaar Daniel Deusser (GER), Kevin Staut (FRA), Pénélope Leprevost (FRA), Christian Ahlmann (GER), Simon Delestre (FRA), Constant van Paesschen (BEL), Henrick von Eckermann (SWE) en Europees kampioen Roger-Yves Bost (FRA). In totaal komen negen ruiters uit de actuele top 25 van de FEI Wereldranglijst aan start. Ook Edwina Tops-Alexander (AUS), Sergio Alvarez Moya (ESP), Pieter Devos (BEL), Katharina Offel (UKR), tweevoudig Grote Prijs van Amsterdam-winnaar Billy Twomey (IRE), Julien Epaillard (FRA), oud-wereldkampioen Jos Lansink (BEL), Lorenzo de Luca (ITA) en Peder Fredericson (SWE) reizen af naar onze hoofdstad. In totaal komen 52 springruiters uit zestien verschillende landen naar Jumping Amsterdam.

Wereldbeker dressuur
Ook bondscoach Wim Ernes heeft de namen bekend gemaakt van de dressuurruiters die Nederland vertegenwoordigen in de wereldbekerwedstrijd dressuur in Amsterdam. Alle ogen zijn gericht op Edward Gal (Harskamp) en Glock’s Undercover N.O.P., maar ook op Danielle Heijkoop (Rotterdam) en Siro N.O.P., die onlangs de World Dressage Masters in Mechelen wonnen. Diederik van Silfhout (Lunteren) komt na zijn fantastische prestaties op het WK in Frankrijk voor het eerst weer in actie met de hengst Arlando NH N.O.P.. Ook Hans Peter Minderhoud (Harskamp), lid van het bronzen WK-team, doet mee met Glock’s Flirt. Verder staan Katja Gevers (Berlicum) met Thriller, Stephanie de Frel (Koewacht) met VMF Zethar en Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo op de lijst. Absolute favoriet in deze wedstrijd is de ongeslagen kampioen Charlotte Dujardin (GBR) met Valegro. Ook Fabienne Lütkemeier en Jessica von Bredow-Werndl zijn in actie te zien, de Duitse amazones gaan na de laatste wereldbeker in Londen samen aan kop in het klassement, gevolgd door de Deense Agnete Kirk Thinggaard en de 20-jarige Sönke Rothenberger (GER), die ook deelnemen in de RAI. In totaal komen 21 dressuurruiters uit elf verschillende landen aan start in de FEI Grand Prix op vrijdag 30 januari, het eerste onderdeel van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage in Amsterdam, waarin op zaterdagmiddag de vijftien beste combinaties terugkomen.
Van donderdag 29 tot en met zondag 1 februari 2015 vindt de 56ste editie van Jumping Amsterdam plaats in de Amsterdam RAI. De internationale top neemt het in onder andere de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage en de Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam springen met elkaar op om de hoogste eer en de goed gevulde prijzenpot.