Jumpingkalender 2015 … op zijn minst gezegd vernieuwend

Jumpingkalender 2015 … op zijn minst gezegd vernieuwend

Tijdens de vergadering van maandag 13 oktober heeft de springcommissie van de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie de jumpingkalender 2015 goedgekeurd en afgewerkt.  Binnen de komende weken worden nog de CSI2* events tijdens het tweede en derde kwartaal van het jaar toegevoegd aan deze kalender en dan is, samen met de Silverwedstrijden, alles volledig.  Enkele weken terug werd er reeds een ontwerpversie bekend gemaakt, de bijgaande kalender is de finale versie.


In bijlage vindt U de kalender die enkele nieuwe organisaties rijk is en die bovendien ook vernieuwend is op nationaal niveau.


Enkele nieuwe topwedstrijden in België


In 2015 sieren niet minder dan 5 vijfsterren wedstrijden de jumpingkalender.  Uiteraard blijft begin mei de CSIO5* in Lummen op de agenda staan, net als de CSI5*-W in Mechelen op het einde van het jaar.  De Global Champions Tour is voor het tweede jaar te gast in Antwerpen en daarnaast wordt de Stephex Masters in Wolvertem een 5 sterren wedstrijd en hetzelfde organisatieteam van Stephan Conter (foto) voegt nog een tweede CSI5* toe tijdens het laatste weekend van juni in Knokke.


Daarnaast is er uiteraard als zesde top event nog het Wereldkampioenschap Jonge Paarden in Lanaken dat ook in 2015 wordt gecombineerd met het Belgisch Kampioenschap Jumping Seniors.


Viersterren wedstrijden zijn er in Antwerpen, Mons en Luik.   Buiten de “springtours” van Lanaken en Lummen in het voorjaar, zijn er nog driesterren wedstrijden te noteren in Beervelde, Zandhoven, Vlamertinge, Bonheiden en Kapellen.  Bovendien opent Lummen niet alleen mee het seizoen met hun “springtour” in aanloop naar de CSIO, maar sluiten ze ook het outdoorseizoen met nog eens twee CSI3* wedstrijden.


Naast al deze internationale events zijn de voorjaars en najaars CSI2* wedstrijden ook al vast gezet op de kalender.


Nationaal een heel actief jumpingseizoen.


In totaal werden 13 Goldwedstrijden toegekend aan verschillende organisatoren.  De Beker van België voor de seniors is opnieuw gepland in Meerdonk.


De cyclus werkt verder op het elan van vorig jaar en ook deze data en locaties werden reeds vastgepind.  Dezelfde toegankelijkheid blijft gegarandeerd om uiteindelijk uit te monden in het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden dat doorgaat in Gesves.  Het BK 7-jarigen blijft in Lummen maar de Beker Van België en de eraan gekoppelde selecties voor het WK voor 7-jarigen zijn ook dit jaar in Gesves.


De jeugd centraal in de kijker in 2015


Voor 2015 plannen we een grondige herwerking van de jeugdwedstrijden in het algemeen en de Gouden Laars in het bijzonder.


Als orgelpunt van deze vernieuwde werking, worder er enkele maches toegevoegd aan de kalender en zal er een finale gepland worden op een afzonderlijke wedstrijd in 2015.  Meer details aangaande deze vernieuwingen volgen later.


Naast deze versterkte jeugdwerking waarbij ook de pony’s hun plaats zullen krijgen, zijn er de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd die in 2015 opnieuw allemaal samen zullen doorgaan in De Warre in Neeroeteren. De Bekers voor Juniors en Young Riders blijven in Brugge en de Bekers voor Pony’s en Scholieren gaan opnieuw naar Nieuwpoort.


Daarnaast staan er enkele internationale wedstrijden voor de jeugd op de agenda in Bonheiden, Lier en Neeroeteren.  De CSIO voor de jeugd wordt uitgesplitst in twee evenementen met enerzijds de CISO voor Pony’s en Scholieren in het Azelhof terwijl de CSIO voor de Juniors en de Young Riders in Bonheiden blijft.  Hiermee wordt het programma van de CISO wat ontlast en passen bovendien deze data beter in het Europese wedstrijdschema.


Kortom, een rijkelijk gevuld programma met opnieuw heel wat vernieuwingen. 


Klik hier voor de kalender