Jonge talenten verzamelen in Moorsele voor de finale van de SBB competitie

Jonge talenten verzamelen in Moorsele voor de finale van de SBB competitie
Zondag 26 juni 2016 organiseert LRV –West-Vlaanderen in samenwerking met het nationaal LRV-Bestuur, de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor jonge paarden.
De knappe infrastructuur van Het Zilveren Spoor te Moorsele doet dienst als perfecte locatie voor deze kampioenschappen, waar vier-, vijf- en zesjarige dressuur- en springpaarden de hoofdrol spelen. Er wordt gesprongen op drie springterreinen en er liggen zes dressuurringen klaar. “Wie alle paarden wil volgen,  heeft best een goede conditie. Tijdens de nationale finale van de dressuurwedstrijden wordt de aanleg en het talent van de jonge paarden beoordeeld. Zowel de jonge dressuur- als springpaarden komen allemaal minstens twee maal in actie. Voor de vijf- en zesjarige springpaarden is er ook een eventuele barrage voorzien, die de nationale kampioen zal aanwijzen.” verduidelijkt LRV-directeur Inge Vandael.

Timing
De eerste paarden komen de springpiste binnen om 8;30u. De dressuur gaat van start om 9u. De barrages van de vijf- en zesjarige springpaarden,  zullen achtereenvolgens omstreeks 16.20u plaatsvinden. De prijsuitreikingen volgen aansluitend omstreeks 17.00u
Wat is er ondertussen van de kampioenen van 2015  geworden?


Bij de zesjarige springpaarden ging de zege in 2015 naar Maxim Tanghe met Jbari van Maltahoeve (v. Toulon x Darco).  Jbari heeft ondertussen zijn eerste internationale stappen onder het zadel van Maxim Tanghe gezet. Half juni sprongen ze in het Azelhof te Lier naar een tweede plaats in een 1.35m-rubriek voor zevenjarige paarden.Marissa Verhaegen van LRV Herselt won met Esteban GLN (Sir Oldenburg x Weyden) de reeks voor zesjarige dressuurpaarden LRV. Esteban is een fokproduct van de familie Van Der Linden. Deze combinatie werd derde op het provinciaal kampioenschap van LRV Antwerpen en zesde op het Nationaal Ruitertornooi te Waasmunster in de reeks M1. Ondertussen heeft Marissa en Esteban succesvol een overstap naar de reeks M2 gemaakt. Op het eerste tornooi van 2016 in Lichtaart werden ze knap vijfde.

Just A Little Bit Krack vh Klaverhof (Tango x Krack C), won in 2014 de Open-reeks bij de vijfjarigen. In Nieuwenrode in 2015 deed het dressuurpaard onder het zadel van Nick Van Laer van LRV Langdorp, dat opnieuw, maar dan in de open reeks voor zesjarige dressuurpaarden. Deze merrie werd eind 2015 nog vijfde op het Belgisch Kampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden en sleepte in april de Prijs Dokter Tijskens in de wacht. Ondertussen heeft de merrie ook al drie nakomelingen gegeven.