Fotograaf Jeffrey Fierens derde in Zilveren Camera prijs

Fotograaf Jeffrey Fierens derde in Zilveren Camera prijs
Het was de Franse fotograaf Christophe Bricot, die afgelopen weekend in Aken werd bekroond voor de meest unieke foto. Door exact op de juiste minuut de foto te klikken, maakte hij een absoluut speciale foto. Het resultaat was een foto van ruiter en paard boven de hindernis, terwijl de zon op de achtergrond ondergaat naast de Eiffeltoren.

De Fransman wint hiermee de prestigieuze Zilveren Camera prijs, een prijs die wordt uitgereikt voor de media. Bricot fotografeerde voor deze prijs Lauren Hough met haar Ohlala in Parijs. De tweede plaats gaat naar de Duitse fotograaf Daniel Kaiser die zijn portret 'Just a Kiss' instuurde en de derde plaats ging naar de Belg Jeffrey Fierens die het portret 'Eventing in Arville' instuurde.

Fierens verteld op zijn facebook: "Dit was echt iets speciaals.. Het is altijd prettig wanneer je werk wordt gewaardeerd, maar dit is gewoon een volledig nieuw niveau van waardering! Ik ben ontzettend blij met mijn derde plaats in de Zilveren Camera competitie! Ik wens de nummers één en twee mijn felicitaties toe. Het is zo fijn om mensen te ontmoeten met dezelfde passie en vastberadenheid als jezelf", alsdus Fierens over zijn derde plaats. Bekijk hier zijn foto die de derde plaats verdiende.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Aachen-Laurensberger Rennverein e.V., de Sparkasse Aachen en de Rheinischer Sparkassen & Giroverband aan de beste internationale equestrian foto. De winnaar ontvangt het prijzengeld van €2500,-, terwijl er voor de tweede plaats een prijs is van €1000,- en voor de derde plaats €500,-.

In totaal deden er 123 fotografen van over de hele wereld mee om de felbegeerde prijs.