EK Arezzo: Reacties van de scholieren na hun foutloze start

EK Arezzo: Reacties van de scholieren na hun foutloze start
Wat een start voor de Belgische scholieren op het EK in Arezzo! Toen Jean-Jacques Mathijs zijn selectie bekend had gemaakt, hadden wij net als vele anderen hoge verwachtingen voor deze equipe, want deze 5 ruiters hebben talent en ze hebben er de paarden voor! Reken daar dan ook nog eens hun entourage (ouders) bij zoals Ludo Philippaerts, Camilla Hauglin, .... en je weet gewoon dat het niet kan mislopen met deze jonge ruiters. Dat bewezen zij vandaag door alle 5 foutloos te blijven tijdens hun eerste ronde.

Equnews, die alle jeugdwedstrijden steeds van nabij volgt, verzamelde reacties bij deze jonge talenten.

Alexander Housen: "Flicka was echt top vandaag! Het was niet makkelijk, maar dat is normaal op dit niveau. Morgen zal nog spannender zijn dan was we vandaag mochten ervaren."

"Een goed nul rondje', zo begint Thibault Philippaerts. 'Lajolie sprong vandaag goed, zij had geen last van stress. In vergelijking met mij, ik had echt veel stress. Morgen is het nog belangrijker als vandaag, want dan springen we de tweede ronde van de landenwedstrijd. We gaan ons best doen om hetzelfde resultaat als vandaag te herhalen."

Emilie Conter: " In de paddock had ik super veel stress, maar toen ik de ring binnen kwam had ik geen stress meer. Fragile voelde super aan en na een vlotte ronde gingen we foutloos door de finish. Met vijf nullers zetten we als Belgenlandje een knappe prestatie neer."

"De stress viel heel goed mee" weet Maartje Verberckmoes te vertellen. "Ik had bijna geen stress, enkel in de ring was het moeilijk om adem te halen. Cous Cous sprong heel goed. Ze werd wel wat heet na het water, maar ik had haar op tijd terug."

Axel Vandoorne (vijfde man): "Mijn paard voelde top aan. Hij sprong super. Ik had nergens het gevoel dat ik een fout ging krijgen. Met de stress ging het vrij goed."