Douguy des Forets veilingtopper op Antwerp Horse Auction

Douguy des Forets veilingtopper op Antwerp Horse Auction
Naar jaarlijkse gewoonte opende het 'Azelhof' ook dit jaar opnieuw haar deuren voor de Antwerp Horse Action. Zoals elk jaar waren verschillende investeerders naar Lier afgezakt om te investeren in nieuw talent. Verschillende  kwaliteitsvolle BWP veulens en drachtige fok merries van gekeurde hengsten en vele internationale springpaardengingen onder de hamer en kregen allemaal een nieuwe eigenaar toegewezen.

Het openingsstuk van de veiling was Undercover v.d Kievit waarvan de opbrengt ging naar het goede doel School Ter Elst te Duffel. De zoon van Que Sera van het Klavertje x Farnes van de Groenheuvel bracht €3400 op voor de school die zich inzet voor Buitengewoon Onderwijs van kinderen en jongeren met ernstige relationele en/of emotionele problemen.

Veiling topper van de avond was de talentvolle 3-jarige merrie Douguy des Forets (L'arc De Triomphe x Quick Star Des Forets) waarbij de hamer viel op een eindbedrag van €50.000 euro.

Fokmerries Unnati de Hus, drachtig van top vererven Dominator Z, en Evasion vd Padenborre die op €32.000 werden afgeslagen. De van Comme Il faut drachtige Caselle K van't Kattenheye wisselde voor €26.000 van eigenaar. En Elektra T die dragend is van topspringpaard Cornet Obelensky werd voor €24.000 verkocht.

Bij de veulens was er veel aandacht voor Qmusic DC (Taran De La Pomme x Erco Van't Roosakker), aangekocht door Eurohorse voor €19.000. Merrie veulen Quadire (Eldorado Van De Zeshoek x Landor S) ging voor €18.000 van de hand.

Kijk voor meer informatie op http://bwpauctionantwerp.be.