Deze zomer paardenpatrouilles aan de Kust

Deze zomer paardenpatrouilles aan de Kust
De politie zal van 15 juni tot 15 september te paard patrouilleren op het strand en in de duinen. Dat heeft Carl Decaluwé, de gouverneur van West-Vlaanderen, aangekondigd.
Van 15 juni tot 15 september zal een ploeg van de bereden politie en de scheepvaartpolitie de veiligheid op de Vlaamse stranden verhogen. Dat heeft de West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé dinsdag aangekondigd in Knokke.

Vorig jaar liep er al een proefproject, dat georganiseerd werd onder impuls van de provinciegouverneur. In zes dagen deden de paardenpatrouilles toen 30 interventies. Een groot succes dus. En ook de strandredders ervaren de patrouilles als een pluspunt.

Daarom wordt de bereden politie en de scheepvaartpolitie dit jaar opnieuw ingezet. Maar in tegenstelling tot het proefproject, dat zich beperkte tot de Westkust, wordt het actieterrein uitgebreid naar alle kustgemeenten. Bovendien zal er geïnvesteerd worden in bijkomende opleidingen en training.

Concreet zullen er dit jaar twee paarden met ruiters, en een ploeg van de scheepvaartpolitie extra ingezet worden. Zij zullen deel uitmaken van de federale politie. De ploegen zullen patrouilleren in de duinen, op het strand, en in wijken in de kustgemeenten. Ook bij evenementen aan de kust worden deze teams extra ingezet.