De dag van de kleine eigenaars op Oostende Koerse

De dag van de kleine eigenaars op Oostende Koerse
Afgelopen maandag was Equnews traditie getrouw opnieuw aanwezig op Oostende Koerse. De aanvang van deze Oostende Koerse startte met 2 drafrennen. Deze drafrennen waren de enigste over de hele dag.
De eerste koers werd gecontroleerd door driver Kristof Depuydt. Deze nam de leiding met het paard Daylight Sonata. Alles ging goed voor Kristof en zijn paard tot op de laatste rechte lijn. Toen kwamen er 3 andere paarden aangestormd met o.a. Coquine die deze koers op zijn naam kon schrijven met driver Hein Van den Hende. Coquine liep aan een voet van 1’19”80 over een afstand van 2450meter.
In de 2de koers ging de overwinning naar de eigenaar Dirk Peetermans met het paard Frezia Magdalon. Over een afstand van 2450m met 12 vertrekkers bleef Stefaan Stevens zo Marnix de Groote met Ditmar HS en Benoit Onghena met Emir Des Viaux voor. Deze 2 werden respectievelijk 2de en 3de.

Over de hele dag werden er 6 galopkoersen georganiseerd. Tijdens deze koersen was het eens de beurt aan de kleinere stallen die het tot een goed einde konden brengen. Zo hadden we in de eerste koers, de prijs ‘Golden Palace’, stal Pink Panther die met het paard Mujaadel kwam winnen. Mujaadel wordt normaal bereden door Anne Van den troost, maar deze jockey had zaterdag tijdens het trainen een ongelukkige val gemaakt en heeft zo haar sleutelbeen gebroken. De jockey Maarten Vancamelbeke kwam ter vervanging en kon met dit paard de zege toch nog behalen voor stal Pink Panther. De favoriet Cruel Summer, die vorig jaar nog 2 keer gewonnen had in Oostende, werd 3de.
In de 3de koers was het de beurt aan Lezar. Deze werd in de prijs ‘Prince Rose’ nog knap 2de. Lezar wist zijn favorietenrol waar te maken en kon op de laatste rechte lijn nog een extra versnelling maken en liet de concurrentie achter zich.

In de 4de koers kwamen de blauwe met licht grijze kleuren als eerst over de meet. Na 1 jaar en 9 maanden kon de stal nog eens zegevieren. Voor de stal was dit een extra hoogtepunt na al de ereplaatsen die ze al behaald hadden in deze tijdsperiode. Barneys Niece, of zoals men op hun stal zegt ‘ons nichtje’, kon met de jockey Michael Sultana de overwinning binnen halen met bijna 2 lengtes van de 2de in koers.

12 aug 112 aug 212 aug 312 aug 4