Stephex Stables en Euro Horse kopen op het WK

Stephex Stables en Euro Horse kopen op het WK
Tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden heeft Stephan Conter uit Wolvertem opnieuw enkele jonge paarden aangekocht. Ook Axel Verlooy van Euro Horse deed zaken. Zo kochten Verlooy en Conter de SWB merrie Hip Girl (Hip Hop x Carthago) die bij de 6-jarigen 5e werd met Linn Backman.

Stephex Stables kocht de 7-jarige Caprice (Caretello B x Narcos II). Deze was in Zangersheide onder het zadel van de Duitse Carina Baudach aan het werk te zien. Zij wisten zich niet te plaatsen voor de finale. Op donderdag eindigden zij na een foutloze rit op de 19ste plaats. Op vrijdag kregen zij 4 strafpunten.

Bij de 5-jarigen viel Conter zijn oog op Natan van 't Ameldonk Z (Nonstop x Clinton) van Bart Bomere. Zijn partner Stephanie Verbeke kreeg hiermee in de troosting 2 strafpunten voor tijd nadat zij tijdens de twee kwalificatie manches 1 en 5 strafpunten achter hun naam kregen.
Nog een andere 5-jarige die naar de stallen van Conter komt is Calvaton Z (Calvados Z x Clinton) van Stoeterij Zangersheide. In Lanaken reed de Britse Anneliese Prag met deze hengst. Tot enkele maanden geleden reed Prag nog voor Stephex. Op het WK kreeg zij in de troosting 7 strafpunten. Tijdens de eerste ronde kreeg zij 9 strafpunten, maar op vrijdag wisten zij in de Alme Z Arena een foutloze rit af te werken.

Op de foto is Linn Backman afgelopen zondag te zien met Hip Girl in de finale.