Nieuwe ruiter voor Colombo van den Blauwaert

Nieuwe ruiter voor Colombo van den Blauwaert
Europees kampioen Roger Yves Bost heeft recent afscheid genomen van twee paarden. Het gaat hier om Poker des Dames en Colombo van den Blauwaert. Beide paarden worden intussen uitgebracht door de 27-jarige Ierse amazone Nicola Fitzgibbon. In het verleden behaalde zij op de Europese jeugdkampioenschappen individueel een 6e en 8ste plaats.

Bosty bracht de 12-jarige Poker de Dames (v. Nabab de Reve) uit tot 1m60 niveau. Vorig jaar wonnen zij de 3 sterren GP van Arezzo en werden zij 2e op de GCT van Monte Carlo (1m55).

De 13-jarige BWP'er Colombo van den Blauwaert, eveneens een nakomeling van Nabab de Reve, werd in Opwijk gefokt bij Jos Van De Velde. Als jong paard kreeg Colombo zijn opleiding van Jan Van Biesen. Hij reed ook al met de moeder Ulrike van den Blauwaert (v. Skippy). Met Ulrike wist hij zich binnen LRV verschillende keren te kwalificeren voor de Nationale kampioenschappen in de klasse Zwaar.
Sinds midden 2013 had Bosty de BWP'er overgenomen van Eric Navet. Vorig jaar wonnen zij twee 2 ster rubrieken in Barbizon en werden zij 2e op de GCT manche van Londen (1m45).