Jeleena de Muze is verkocht aan Stephex Stables

Jeleena de Muze is verkocht aan Stephex Stables
De 7-jarige BWP merrie Jeleena de Muze (Tornado x Chin Chin) van Patrick De Rijcke is verkocht aan Stephex Stables. Met zijn zoon Dyllan in het zadel maakte de merrie de voorbije jaren veel indruk als ze op wedstrijd verschenen.

Dylan De Rijcke - Jeleena de Muze - BK Gesves 14Op het Belgisch kampioenschap voor 5-jarige paarden in Gesves behaalden zij een bronzen medaille. Datzelfde jaar waren zij ook finalist op het Wereldkampioenschap te Lanaken.
Twee weken geleden haalden zij ook de finale van het Belgisch kampioenschap voor 7-jarigen. Dit seizoen klasseerden zij zich al enkele keren in de STX Cyclus.

De moeder van Jeleena is Eureka van 't Roosakker die we kennen onder haar sportnaam VDL Groep Eureka met Maikel van der Vleuten. Eureka is eveneens de moeder van o.a. Imposante de Muze (v. Erco van 't Roosakker) en Canavaro de Muze (v. Bamako de Muze).

"Sinds deze ochtend is Jeelana verkocht aan Stephex Stables. Op bijna elke wedstrijd waar we in de ring verschenen was er telkens vraag naar haar, maar we waren toen nog niet van plan om haar te verkopen, tot vandaag ...." aldus Dyllan.

Voor de 20-jarige ruiter is de verkoop van Jeelana een sportieve stap terug. "Momenteel is mijn oudste paard amper 4 jaar oud en die staat nog enkele weken op rust. Deze is trouwens een Nabab de Reve zoon uit Jeleena. Daarnaast hebben we uit Jeelana nog een 2-jarige en een jaarling Nabab de Reve. Sinds vorige week lopen er uit Jeleena ook twee merries rond die als vader Elvis Ter Putte hebben."

De laatste rit van Dyllan met Jeelana de Muze gisteren op de STX Cyclus:

https://www.youtube.com/watch?v=fNnqgWbfuc4&feature=youtu.be