Henk Nooren koopt de beloftevolle hengst Excellent VDZ

Henk Nooren koopt de beloftevolle hengst Excellent VDZ
Hunters Studfarm en Gino Nobels verkopen de voor BWP goedgekeurde hengst Excellent VDZ (Tangelo x Thunder). Deze vosse hengst sprong zich in de kijker onder Christof Deraedt en Vincent Voorn. Voorn nam de hengst mee naar de SunShine Tour waar hij opgemerkt werd door Henk Nooren.

Na zijn deelname aan het wereldkampioenschap voor jonge paarden te Lanaken werd hij ondergebracht in de stallen van Vincent Voorn. Hunters Excellent VDZ is een prachtige 6-jarige zoon van Tangelo VDZ. Als moeder heeft Excellent niemand minder dan Gloria VDZ (v. Thunder). Gloria zelf heeft reeds een heel uitgebreid palmares. Zo was ze onder andere tijdens de nationale cyclus voor 5-jarige paarden 8x foutloos, finaliste op het BK Gèsves, finaliste CSI** Beervelde en finaliste CSI*** Valkenswaard.. Onder Pénelope Leprevost was ze onder andere finaliste tijdens CSI3* Le Mans en werd ze daarna verkocht aan David Mc Pherson, die haar op 1m55 succesvol rijdt.

Samen met Vincent Voorn sprong Excellent zelf opvallend goed in de Sunshine Tour. En dat ontging de kenners niet! Dankzij bemiddeling van Vincent vertrekt de hengst nu naar de stallen van Henk Nooren waar hem nog een grote sportcarrière wacht! Hunters Excellent zal via EBS nog steeds beschikbaar zijn voor de dekdienst via Diepvriessperma. Het dekgeld bedraagt 750 euro met levend veulen garantie of 750 euro voor 9 rietjes.