Zweden kaapt overwinning in Nations Cup CHIO Rotterdam

Zweden kaapt overwinning in Nations Cup CHIO Rotterdam
Zonet is de Nations Cup  in Rotterdam ten einde gelopen. België kreeg bij de loting de vierde startplaats. Chef d’equipe Peter Weinberg liet Olivier Philippaerts als eerste van start gaan. Met een prachtige nulrit van Olivier met zijn BWP ruin Ikker gingen de Belgen alvast goed van start.

Gudrun Patteet kwam als tweede aan de start voor België in deze Nations Cup. Ook zij wist met de 11 jarige Sea Coast Pebbles Z foutloos te blijven. Pieter Clemens en Horizon de Regor finishten met 4 strafpunten. Karel Cox en Cor van de Wateringhoeve kregen 12 strafpunten. Met de 12 strafpunten van Karel Cox als schrapresultaat ging België aan de start met een totaal van 4 strafpunten in de tweede ronde.

Niet alleen de Belgen presteerden sterk tijdens deze eerste ronde. Zowel Zwitserland, Duitsland, Italië als Zweden  bleven foutloos tijdens de eerste ronde. De overige vier landen, waaronder België beëindigden de eerste ronde met een totaal van 4 strafpunten.

Na een mooie eerste ronde lag het geluk niet in het Belgisch kamp tijdens de 2e ronde. Na een sterke rit van Gudrun en Olivier in de eerste ronde kregen beide ruiters 12 strafpunten tijdens de tweede ronde. Karel Cox en Cor bereikten de finish met vier strafpunten. Pieter Clemens bleef als enig Belgische combinatie foutloos in de tweede ronde.

Ook de overige landen wisten het succes van de eerste ronde niet te evenaren. Heel wat ruiters gingen in de fout tijdens de tweede ronde en geen enkel team bleef foutloos. Uiteindelijk was het dankzij Von Eckerman Henrik, Bengtsson Rolf-Göran, Lindelöw Douglas en Fredricson Peder dat Zweden de overwinning in deze Nations Cup mee naar huis mag nemen.

Plaats twee werd ingenomen door Zwitserland. Steve Guerdat, Duguet Romain, Werner Muff en Fuchs Martin kwamen uit voor het Zwitserse team. Na een foutloze eerste omloop en 8 strafpunten tijdens de tweede omloop strandde zij met een totaal van 8 strafpunten op plaats twee.

Met een totaal van 12 strafpunten over de beide rondes werd de derde plaats gedeeld door Italië en Spanje. Zowel Nederland, Duitsland als Ierland eindigden op de vijfde plaats met een totaal van 16 strafpunten.

België moest zich na een hoopvolle eerste ronde en teleurstellende tweede ronde met een totaal van 20 strafpunten tevreden stellen met een 8e plaats.