Yves Vanderhasselt wint de klein grote prijs in Bonheiden

Yves Vanderhasselt wint de klein grote prijs in Bonheiden
Yves Vanderhasselt heeft een goede Spring Tour in Bonheiden. Nadat hij gisteren al oppermachtig was in een rubriek voor jonge paarden, wint hij nu na een pittge strijd de Kleine Grote Prijs.

Vijftien combinaties wisten het 1.45m hoge basisparcours succesvol te overwinning om te gaan strijden om de eindzege. Onder hen was een in vorm verkerende Vanderhasselt die voor de gelegenheid de merrie Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek). Samen met zijn 8-jarige BWP'er zet de ruiter een zeer vlotte rit neer in 39.64 seconden.

Peter Moloney maakt het dan nog spannend door met Calimero van 't Roth (v. Darco) af te gaan op een zeer snelle tijd. Maar wanneer de Ier met zijn BWP ruin over de eindstreep komt ziet hij een tijd van 39.82 seconden op het scorebord verschijnen. Nét wat langzamer!

Ann Carton Grootjans en Irvine Ter Doorn (v. Toulon) sloten 2016 al af met een aantal mooie overwinningen in onder andere Roosendaal en op het Indoor Lier. Vandaag leken ze ook in vorm en ze sprongen in 40.01 seconden naar de derde beste tijd.

De top 5 werd compleet gemaakt door Antonio Alfonso met de KWPN'er Dardino (v. uinten van t Merelsnest) en Ernesto Canseco op Davall (v. Zavall CDL).