Zoe Conter en Chloe Vranken grijpen nipt prijsje in Oliva's hoofdrubriek

Zoe Conter en Chloe Vranken grijpen nipt prijsje in Oliva's hoofdrubriek
Het bleek een spannende hoofdrubriek in Oliva vandaag. In de 1.45m kwamen maar liefst 61 combinaties aan de start. Voor de Belgen zat het geluk echter niet mee. Op de eerste dag van de voorlaatste week van de MET, moesten  Zoe Conter met de 8-jarige Dragonfly de Longchamps (Clinton) en Chloe Vranken met de 12-jarige Elton Jones (Clinton I) zich tevreden stellen met een volgprijs na één tijdsfout.

Frankrijk nam de overwinning dankzij Harold Boisset en de 10-jarige Kashmir Van Schuttershof-merrie, T'Obetty du Domaine. De combinatie klokte foutloos af in 30,62 seconden en nam zo een nipte voorsprong op Laurent Guillet die met Sultan du Chateau (v. Kannan *Gfe Kwpn) de eindmeet kruiste in 31,35 seconden.

Ierland's David Simpson en Starfighter (v. Stalypso Hann) volgde op de derde plaats terwijl Samantha McIntosh met de BWP-merrie, Estina (v. Heartbreaker) net buiten het podium strandde. De top vijf werd afgewerkt door Marco Porro en de KWPN-ruin, Alvador Koningshoeve (v. Cantos).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

In de 1.40m Gold rubriek haalden 13 combinaties de eindmeet zonder het hout aan te raken. In deze proef rechtstreeks op tijd spring de Britse Alice Watson naar de winst met de 14-jarige Kec Havana (v. Aldatus Z). De combinaties klokte foutloos af in 57,45 seconden. Carlos Cremona volgde op de tweede plaats met de Zweedse-merrie Flavourart Cortina (Chess x Swift 690).  Na een foutloze omloop in 57,94 seconden namen ze nipt de voorsprong op Jemma Kirk.

Kirk en de 10-jarige Tchoupi Pironnieri (l'Amour du Bois x Hurlevent) volgde op de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Samantha McIntosch (Lady Gaga 18, v. Lazio) op vier en Gert-Jan Bruggink (Charmeur 436, v. Cristallo) op vijf.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG 1.40m